Μικρές Κυκλάδες – Σχοινούσα: Έργο ζωής διά χειρός Μαρτίνου
Ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος, ο γνωστός εφοπλιστής, λατρεύει την Σχοινούσα.. Μεγάλο μέρος των διακοπών του (και το σύνολο σχεδόν της οικογένειάς του), σε ετήσια βάση τις περνάει στο νησί των Μικρών Κυκλάδων και συχνά πυκνά βοηθάει είτε απλούς πολίτες, είτε φορείς χωρίς τις περισσότερες φορές να γίνονται γνωστές οι ενέργειές του… Κάποιες άλλες γίνονται και μάλιστα σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων λόγω των «επεμβάσεων του» σε θέματα πολιτισμού έχει γίνει και επίτιμος πολίτης…

Τώρα, όμως αναλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα… Να ανακατασκευάσει πλήρως το ήδη υπάρχων Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο της αγαπημένης του Σχοινούσας… Και όπως όλα δείχνουν έχει φτάσει στην τελική φάση.. Η αρχή έγινε το καλοκαίρι, την 17η Ιουλίου όταν και βρέθηκε στα γραφεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων Αιγαίου όπου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση…. Με βάση  την σχετική σύμβαση (χρόνος αποπεράτωσης οι δώδεκα μήνες) ο κ. Μαρτίνος ανάλαβε το σύνολο του κόστους υλοποίησης του σχεδιασμού, κατασκευής και εξοπλισμού του κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το νέο περιφερειακό ιατρείο στο μικρό νησί των Κυκλάδων. Το έργο θα υλοποιηθεί στο υφιστάμενο οικόπεδο που βρίσκεται σήμερα το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σχοινούσας, εκτάσεως 189,81 τ.μ. (όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο του Μαρτίου 2020)

Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με αποκλειστική δαπάνη και μέριμνα του κ. Μαρτίνου ο οποίος θα επιλέξει τους μελετητές, αρχιτέκτονες, εργολάβους, υπεργολάβους και προμηθευτές, με τους οποίους θα συμβληθεί απευθείας και θα προχωρήσει στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών, το κόστος των οποίων μαζί με το κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας, περιλαμβάνεται στο συνολικό προϋπολογισμό του έργου.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει(α) Τον εξοπλισμό του μικροβιολογικού εργαστηρίου με εργαστηριακό πάγκο, σκαμπό, τροχήλατο γενικής χρήσης, κλίβανο και πολυθρόνα αιμοληψίας.

(β) Τον εξοπλισμό της αποθήκης υλικού με ραφιέρες τροχήλατα ακαθάρτων / συλλογής ιματισμού και κουβάδες καθαρίσματος.

(γ) Τον εξοπλισμό της μονάδας ημερήσιας νοσηλείας με 2 κλίνες νοσηλείας, κομοδίνα, παραβάν, καθίσματα αναμονής και τραπεζάκι αναμονής.

(δ) Τον εξοπλισμό του γραφείου υποδοχής, με γραφείο, κάθισμα γραφείου, πάγκο εργασίας και ντουλάπα.

(ε) Τον εξοπλισμό του χώρου αναμονής με καρέκλες αναμονής, τραπεζάκι αναμονής, 2  φορεία και 2  αναπηρικά αμαξίδια.

(στ) Τον εξοπλισμό των εξεταστηρίων με 2 εξεταστικές κλίνες δύο τμημάτων, 2 παραβάν, σκαλοπάτια διπλά, σκαμπό, ντουλάπες φαρμάκων, 2 στατώ ορών, πλάγιο φωτισμό τροχήλατο, πλάγιο φωτισμό με μεγεθυντικό φακό, τροχήλατο νοσηλείας, τροχήλατο γενικής χρήσης, 2 γραφεία με καθίσματα γραφείου, καθίσματα επισκέπτη, συρταριέρες.

Νέα κίνηση από τον Μαρτίνο

Πριν από μερικές ημέρες έκανε μία ακόμη κίνηση ματ.. Ανέλαβε το κόστος για την πλήρη διαμόρφωση του χώρου αξίας 320.000 ευρώ… Οπως διαβάζουμε μέσα από την σχετική ενημέρωση των δράσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (βλ ΔΙΑΥΓΕΙΑ) …  Στις 2 Φεβρουαρίου 2021, ο Υπουργός Οικονομικών και ο αν. Υπουργός Εσωτερικών με κοινή τους απόφαση, ενέκριναν την σύμβαση δωρεάς μεταξύ του κ. Μαρτίνου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως αυτή συμπληρώθηκε και αφορά στην κατασκευή, στις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 327 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου στις 9 Φεβρουαρίου, έγινε αποδοχή και της πρόσθετης δωρεάς του κ. Μαρτίνου, καθώς με την από 18.01.2021 επιστολή του ο κ. Κωνσταντίνος Μαρτίνος εκδήλωσε την πρόθεση του να αναλάβει το επιπλέον κόστος κατασκευής υπογείου επί του κτίσματος που πρόκειται να ανεγερθεί με δικές του δαπάνες και στο οποίο θα στεγαστεί το Περιφερειακό Ιατρείο Σχοινούσας. Ο προϋπολογισμός για το υπόγειο, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το κόστος αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, υπολογίζεται περίπου στις 40.000 ευρώ.

Αααα και να προσθέσουμε ότι από τις 5 Φεβρουαρίου, η Σχοινούσα παρέλαβε το νέο της ασθενοφόρο στο πλαίσιο της διανομής των 12 ασθενοφόρων που χορήγησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Και όπως διαβάζουμε ”  Με λιτή τελετή παραδόθηκε , χθες στην 2η ΔΥΠΕ το νέο ασθενοφόρο για το ΠΠΙ -Σχοινούσας δωρεά της ΠΝΑΙ . Ευχαριστούμε θερμά τον αξιότιμο Γιώργο  Χατζημάρκο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Στην παράδοση παραλαβή για το νησί μας εκπρόσωποι ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Νομικός Νικόλαος και ο εθελοντής οδηγός Σίμος Εμμανουήλ .Ευχαριστούμε θερμά. Σιγά σιγά,  η  Σχοινούσα ανεβαίνει στη βαθμίδα της υγείας, έχοντας νέο ασθενοφόρο και προσεχώς νεό ιατρείο πλήρως επανδρωμένο.  Καλορίζικο και αχρείαστο !” Πηγή: naxospress.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.