Επίσκεψη της Δήμητρας Νάνου στον Φάρο Τυφλών Ελλάδος




Η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρα Νάνου, επισκέφθηκε τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος με έδρα την Καλλιθέα, που από το 1946 αποτελεί «μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ενήλικες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης». Αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ άλλων, ήταν:

🔸️Τα 3 παραγωγικά εργαστήρια που παρέχουν επαγγελματική αποκατάσταση σε τυφλούς και μερικώς βλέποντες ενήλικες, ήτοι οι μονάδες: (α) παραγωγής σκουπών και βουρτσών (β) κατεργασίας μετάλλων (γ) παραγωγής ειδών ιματισμού, τα οποία προμηθεύονται Δήμοι, Νοσοκομεία, οι Ένοπλες Δυνάμεις και άλλοι φορείς δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, όπως εξήγησε η κ. #ΓεωργίαΜήλα, Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

🔸️Η διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης προκειμένου να «επικοινωνηθεί» στους υπαλλήλους π.χ. δημοσίων υπηρεσιών ο τρόπος επικοινωνίας με τους τυφλούς.

🔸️ Η ενσωμάτωση δημιουργικών μουσικοχορευτικών κλπ. προγραμμάτων σε δράσεις της #ΠεριφέρειαΑττικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η διεύρυνση της παραγωγικής δράσης των απασχολούμενων στα εργαστήρια σε νέα προϊόντα (ενδ. μεταλλικές τσουγκράνες, πλαστικές σκούπες) χρήσιμα για τις υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας των φορέων. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, αποτελεί και προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη η στήριξη δομών που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό ή/και εκπαιδευτικό έργο, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και στέκονται δίπλα στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.