Δήμος Αγίου Δημητρίου: Η αλήθεια για το βίντεο με τον μπλε κάδο




Με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει απορριμματοφόρο σύμμεικτων απορριμμάτων να συλλέγει την ανακύκλωση ενός μπλε κάδου, ο δήμος Αγίου Δημητρίου, διευκρινίζει τα εξής:

✅ Η μόνη περίπτωση που συμβατικό απορριμματοφόρο συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά από μπλε κάδους αφορά στα περιστατικά μη ορθής χρήσης του. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχουν απορριφθεί από αμέλεια σύμμεικτα απορρίμματα αντί για ανακύκλωση με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί το περιεχόμενο του κάδου.

✅ Ο κάδος που φαίνεται στο βίντεο βρισκόταν στην αγορά του Αγίου Δημητρίου στον οποίο (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) είχαν απορριφθεί βρώσιμα υλικά και προϊόντα, με αποτέλεσμα την αλλοίωση και των υπόλοιπων υλικών του μπλε κάδου. Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο του συγκεκριμένου κάδου δεν θα μπορούσε να αναμειχθεί με την υπόλοιπη ανακύκλωση

.✅ Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της συγκεκριμένης βάρδιας κατέγραψαν το περιεχόμενο του κάδου και το απέστειλαν στην υπηρεσία, όπου βεβαιώθηκε από τον προϊστάμενο και δόθηκε εντολή να συλλεχθεί από το απορριμματοφόρο των σύμμεικτων απορριμμάτων.



♻️ Με βάση τους πίνακες του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, σε σύνολο 66 Δήμων, κατέχει τη 19η, με ποσοστό 5,3%, στην προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση αποβλήτων συσκευασιών (μπλε κάδοι), σε σχέση με τα συνολικά απόβλητα που διαχειρίζεται. Επίσης, στο ίδιο σύνολο των 66 Δήμων, κατέχει την 5η θέση, σε χαμηλότερη τιμή ταφής ανά τόνο (56,95 €/tn). Τέλος, βρίσκεται στην 8η θέση σε τελικό ποσοστό μείωσης του τέλους ταφής.

♻️ Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλο αυτό τον κύκλο υπηρεσιών που παρέχει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου χρεώνει τα λιγότερα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τα επαγγελματικά τιμολόγια, και από τους 66 Δήμους του ΕΔΣΝΑ, ενώ η αντίστοιχη χρέωση για τις κατοικίες βρίσκεται μέσα στις 4 χαμηλότερες. Παρόλα αυτά, η προσπάθεια για περισσότερη και καλύτερη ανακύκλωση είναι κοινή

♻️. Η προσοχή και η ορθή χρήση του μπλε κάδου είναι υπόθεση όλων μας. Στον μπλε κάδο απορρίπτουμε ΜΟΝΟ υλικά συσκευασίας από: – Χαρτί- Αλουμίνιο και λευκοσίδηρο – Πλαστικό – Γυαλί Οτιδήποτε άλλο, ειδικά τα βρώσιμα υλικά, 🚫 όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά μπορούν να αλλοιώσουν και το υπόλοιπο περιεχόμενο του μπλε κάδου.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του Δήμου για μια καθαρή και βιώσιμη πόλη είναι μεγάλη και αδιάκοπη. Οι τακτικές βιντεοσκόπησης την ώρα της εργασίας τους και η καταγγελτική δημοσίευση τους χωρίς έγκριση, αλλά κυρίως χωρίς έρευνα, όχι μόνο προσβάλουν και απαξιώνουν την προσπάθεια και την εργασία τους, αλλά καταπατούν και προσωπικά δεδομένα.

Το επίμαχο βίντεο του δημοτικού συμβούλου Νικ. Βρεττού:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.