Άννα Καραμανλή: Επέκταση του Μετρό σε Γλυφάδα και Σταύρος Νιάρχος




Επέκταση του δικτύου Μετρό μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος & επέκταση της Γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα.

Η ανάγκη επέκτασης του Μετρό προς την παραλιακή ζώνη και τις Νότιες περιοχές είναι δεδομένη.
Με την κατάθεση της υπ΄αριθμ. 4330/18.2.2021 πρ. Ερώτησης, η βουλευτής Β3’ Νοτίου τομέα Αθήνας Άννα Καραμανλή ζητά ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης των έργων, για τον σχεδιασμό και τους τρόπους επέκτασης ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής όπως είναι η Καλλιθέα, αλλά και της Γλυφάδας, μιας περιοχής με αλματώδη αύξηση του πληθυσμού και ανάπτυξης και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία η δυνατότητα μετακίνησης των κατοίκων των Δήμων και συνολικά της παράκτιας περιοχής, με σύγχρονα, ασφαλή και γρήγορα μέσα.

Η επέκταση του μετρό και τα έργα στο παραλιακό μέτωπο στην πολυάνθρωπη περιοχή της Καλλιθέας, καθώς και της Γλυφάδας είναι αναγκαία, καθώς πέραν από συγκοινωνιακούς λόγους θα υποστηρίζει κάθε σχέδιο αναπτυξιακής λογικής της παραλιακής ζώνης.
Η Αθήνα, άλλωστε, οφείλει την ύπαρξή της στην σχέση με τη θάλασσα και το παραλιακό μέτωπο και το μέλλον της βρίσκεται εκεί.
Για την Κυβέρνηση, αποτελεί προτεραιότητα η ανάγκη επιτάχυνσης των έργων του παραλιακού μετώπου και είναι φυσικά προσηλωμένη στην εκτέλεση των έργων αυτών, με διαφάνεια και υπευθυνότητα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.