Στα κάγκελα κάτοικοι της Βούλας – Καταγγέλλουν περιβαλλοντικό έγκλημα στο οικοδομικό τετράγωνο 110 (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Στα κάγκελα βρίσκονται οι κάτοικοι μιας γειτονιάς της Βούλας και συγκεκριμένα όσοι μένουν γύρω από τον χώρο πρασίνου των τουλάχιστον 8 στρεμμάτων, εκεί που ήταν το παλιό λατομείο (Νεμέας και Σπετσών).

Μία έκταση, η οποία με Προεδρικό Διάταγμα, είναι χαρακτηρισμένη ως “πρασιά – προκήπιο οικοδομικού τετραγώνου” και απαγορεύεται να χτιστεί.

Το 2015 ο Συνεταιρισμός Αποκαταστάσεως Ακτημόνων Καλλιεργητών (Σ.Α.Α.Κ.) Αγ. Νικολάου που φέρεται ως κάτοχος της έκτασης και έχει πρόεδρο τον Δημοσθένη Βαμβασάκη, αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την χαρίζει στον δήμο για να φτιάξει σχολείο. (Χαρίζει κάποιος δημόσια έκταση;) Bέβαια όπως λένε οι κάτοικοι, το σχολείο ήταν να γίνει σε διπλανό οικοδομικό τετράγωνο αλλά ξεσηκώθηκαν οι γείτονες που είχαν μεγαλύτερες άκρες και βρέθηκε ο καλός Συνεταιρισμός Αποκαταστάσεως Ακτημόνων Καλλιεργητών, για να τους… δωρίσει το οικόπεδο.

Παρόλο που επαναλαμβάνουμε ο χώρος όπως λέει η Πολεοδομία είναι χαρακτηρισμένος ώς “Προκήπιο – Πρασιά”.



Μάλιστα επί δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Κιούκη, είχαν φυτευτεί πεύκα και έτσι η περιοχή απέκτησε έναν πνεύμονα πρασίνου.

Το 2019 ο δήμος χαρακτηρίζει την έκταση ως χώρο εναπόθεσης μπαζών για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Πανόραμα. Ξαφνικά εμφανίζονται φορτηγά, αδειάζουν τα μπάζα αλλά οι κάτοικοι αντιδρούν και τους αναγκάζουν να φύγουν. Καθαρίζουν τον χώρο και σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις φυτεύουν περίπου 40 πεύκα και κυπαρίσσια. Τα ποτίζουν και τα φροντίζουν καθημερινά, ώσπου έρχεται μια ομάδα του δήμου και τα καταμετρά. Οι κάτοικοι μαθαίνουν ότι τα δέντρα θα ξεριζωθούν και θα μεταφερθούν για να φυτευτούν στο Καβούρι.

Όπως λένε δεν είναι διατεθειμένοι με τίποτα να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους και ήδη έχουν αναθέσει την υπόθεση σε σοβαρό δικηγορικό γραφείο. Και διαμηνύουν ότι θα ξαπλώσουν δίπλα από τα δέντρα που φυτεύτηκαν για να σταματήσουν το ξερίζωμα τους, μεταδίδοντας live στα κοινωνικά δίκτυα τις ενέργειές τους. Το NOTIA.GR θα δημοσιεύσει τις επόμενες ημέρες διάφορα επίσημα έγγραφα για την υπόθεση. Ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε και την άποψη του δήμου, εκτός αν κρίνει ότι το θέμα είναι άνευ σημασίας και δεν χρειάζεται να τοποθεετηθεί.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.