Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα MyCar για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων




Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα ΜyCar της ΑΑΔΕ για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων και την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

Μέσα από την εν λόγω πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν είτε να θέσουν ψηφιακά σε ακινησία το όχημά τους, καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους, είτε να εκδώσουν/κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβουν τη βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Η προθεσμία για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων και την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας λήγει στις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Η πλατφόρμα για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων και την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας βρίσκεται στη διεύθυνση MyCar.aade.gov.gr, ενώ η είσοδος σε αυτή γίνεται με τη χρήση του username και του κωδικού των υπηρεσιών TaxisNet.



Με την είσοδο στο σύστημα, ο χρήστης βλέπει ότι υπάρχουν δυο βασικές ενότητες. Η πρώτη είναι για τα «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και μέσα από αυτή μπορούν να ενημερωθούν για τα οχήματά τους, τους κωδικούς πληρωμής τελών κυκλοφορίας για αυτά, τους κωδικούς πληρωμής σε υπολογιστικό φύλλο (excel), σε περίπτωση πλήθους οχημάτων να λάβουν τη σχετική βεβαίωση για οχήματα ιδιοκτησίας τους προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για μεταβίβαση οχήματος, εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό, επαναταξινόμηση οχήματος.

Στη δεύτερη, με τίτλο «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να θέσουν επιβατικά και δίκυκλα Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα σε ψηφιακή ακινησία, να άρουν την ψηφιακή ακινησία και να ανακτήσουν τις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.