Ο «μαθητής» του Μαλεζάνι, Κρέσπο, έτοιμος για την… κούπα




Τελικός για το Copa Sudamericana απόψε, χωρίς κόσμο και αργεντίνικο «εμφύλιο» ανάμεσα σε Λανούς και Ντιφένσα στο «Μάριο Κέμπες» της Κόρδοβα, στην Αργεντινή.

Η Λανούς απέκλεισε τη Βέλεζ με 3-0 στη ρεβάνς, συνέχισε την καλή της πορεία και είναι παρούσα σε τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2013, όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη, και τελευταία, φορά στην ιστορία της. Τότε αφενός σε διπλά ματς, αφετέρου ενάντια σε άλλη μια latin έκπληξη, την Πόντε Πρέτα, αφετέρου με τεχνικό τον Γκιγέρμο Μπάρος Σελότο και ηγέτη της επίθετης, φυσικά, τον Ισμαελ Μπλάνκο που το 2007-11 έπαιξε στην ΑΕΚ και πλέον φορά τη φανέλα του… Παναρκαδικού.

Η Ντιφένσα απέκλεισε την Κοκίμπο Ουνίδο με 4-2 στη ρεβάνς (του 0-0) κι ενώ κυνηγούσε το σκορ από το 8ο λεπτό, είχε βάλει τέταρτο στο… 44’. Για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε σε τελικό και ο επόμενος Αργεντινός τεχνικός που θα διαβεί τον Ειρηνικό για μεγάλη ομάδα ονομάζεται Ερνάν Κρέσπο, στα 45 του πια.

Με επιθετική νοοτροπία (σημαντικό για τα προγνωστικά στοιχήματος), άλλωστε ο τεχνικός της οργίασε στα γήπεδα, κυρίως του Campionato (με Πάρμα, Λάτσιο και Ιντερ) κατακτώντας τα πάντα στη χώρα αλλά και ένα διεθνές τρόπαιο: το UEFA Cup του 1999 με την Πάρμα στον τελικό της Μόσχας κόντρα στη Μαρσέιγ. Ο Κρέσπο είχε ανοίξει το σκορ στο 25’, ο Βανόλι και ο Κιέζα είχαν βάλει τα άλλα δύο για τους «παρμέντζι» του (γνωστού μας) Αλμπέρτο Μαλεζάνι που έπαιζαν τότε με εμβληματικούς παίκτες όπως οι τρομεροί Αργεντινοί χαφ Σενσίνσι και Βερόν, οι Τιράμ, Μπογκοσιάν, ο Φάμπιο Καναβάρο αλλά και οι Φουζέρ και Ντίνο Μπάτζιο, με τερματοφύλακα τον Τζίτιζ Μπουφόν! Η ΟΜ είχε τον άλλοτε (1973-74) παίκτη του Ολυμπιακού, Ρολάντ Κουρμπίς, στον πάγκο, τους Λοράν Μπλαν, Ρομπέρ Πιρές και Φλοριάν Μορίς, αλλά ήταν «λίγη» εκείνο το βράδυ.



Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.