Νέα Σμύρνη: Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία




Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργάνωσε την 1η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία του 2021 για την ενίσχυση της Δημοτικής Δανειστικής Τράπεζας Αίματος.

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 και 24 Ιανουαρίου στον Δημοτικό Πολιτιστικό Πολυχώρο «Γαλαξίας» στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, με προκαθορισμένα ραντεβού και τηρουμένων όλων των απαραίτητων υγειονομικών προστατευτικών μέτρων για την covid-19. Σημαντική ήταν η συμβολή του κλιμακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην όλη διαδικασία και ως προς τη θερμομέτρηση των εισερχομένων και την τήρηση προτεραιότητας.

Η παρουσία του Δημάρχου κ. Τζουλάκη Σταύρου ενίσχυσε εργαζόμενους και αιμοδότες στο έργο τους δίνοντας έναν επιπλέον θετικό συμβολισμό στην όλη διαδικασία.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε: «Η εθελοντική αιμοδοσία προάγει το αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας δίνοντας παράλληλα λύση στο τόσο μεγάλο πρόβλημα, που υπάρχει και εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, από την έλλειψη διαθέσιμων αποθεμάτων αίματος.



Η συγκεκριμένη αιμοδοσία είναι η καλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί από την αρχή του θεσμού εδώ και 23 χρόνια, τόσο από άποψη ποσότητας συγκέντρωσης αίματος και συμμετοχής των εθελοντών, όσο και από οργανωτική άποψη.

Η μεγάλη επιτυχία της Αιμοδοσίας αποδεικνύεται και από το γεγονός της ύπαρξης μεγάλης λίστας εθελοντών, που δεν πρόλαβαν να δώσουν αίμα για τους οποίους υπάρχει η δέσμευση ότι θα τους δοθεί προτεραιότητα σε επόμενη τακτική ή έκτακτη αιμοδοσία του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.