Καλλιθέα: Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα




Στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού και μίας 37χρονης αλλοδαπής προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 26/01/2021, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στην Καλλιθέα Αττικής, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001) σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη διακίνηση ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων στον Πειραιά και στην Αθήνα, διενεργήθηκε νομότυπος έλεγχος παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του ανωτέρω 47χρονου όπου διαμένει μαζί με την 37χρονη και στη συνέχεια σε αποθήκη που υπέδειξε ο 47χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι χιλιάδες οκτακόσια είκοσι τέσσερα πακέτα (6.824) τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και διακόσιες είκοσι οκτώ (228) συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε νομότυπη έρευνα σε μίνι μάρκετ που εργάζεται η 37χρονη, όπου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο εκτός τους ταμείου και κατασχέθηκε, το χρηματικό ποσό των διακοσίων εξήντα επτά ευρώ και πενήντα λεπτών (267,50€).
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.