Δικαίωση για το Ρέμα της Πικροδάφνης
Δικαίωση για τη φύση του Ρέματος της Πικροδάφνης, ένα από τα ελάχιστα ρέματα της Αττικής που διατηρούν ακόμα τη φυσικότητά τους:

🎉 Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής βάσει της οποίας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Ανάπλαση ρέματος Πικροδάφνης από Λεωφ. Βουλιαγμένης έως εκβολή», για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και έργων διευθέτησης!

Η αίτηση ακύρωσης έγινε από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, την Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης, την ΑΝΙΜΑ, καθώς και ενός αριθμού ιδιωτών. Το ΣτΕ υποχρεώνει τη Διοίκηση:

❌ εντός 4μήνου από την κοινοποίηση της απόφασης, να αποστείλει στο Δικαστήριο Προεδρικό Διάταγμα για την οριοθέτηση του ρέματος στο σύνολό του ❌ Να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του ρέματος και, ιδίως, να απαγορεύσει την έκδοση οικοδομικών αδειών και την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών εντός των οριογραμμών του ρέματος❌ Να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των αυθαιρέτων κτισμάτων εντός των οριογραμμών του ρέματος και να απαγορεύσει, ως προς αυτά, την έναρξη ή συνέχιση διαδικασιών αναστολής κατεδάφισης ή εξαίρεσης από την κατεδάφιση. ‼️👉 Η απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης προβλέπει το χτίσιμο του ρέματος με συρματοκιβώτια σχεδόν καθ’ όλο το μήκος του από τη λ. Βουλιαγμένης μέχρι το ΕΔΕΜ. Αυτό συνεπάγεται αποψίλωση των πρανών από κάθε βλάστηση, δηλαδή κοπή 776 δέντρων (μεγάλης ηλικίας) από ένα σύνολο 1.000 και όλης της ενδιάμεσης βλάστησης! 🐦🦋🌿👉Το ρέμα της Πικροδάφνης αποτελεί ένα σημαντικό παραποτάμιο οικοσύστημα για την άγρια ζωή. Φιλοξενεί σημαντική ορνιθοπανίδα, με περισσότερα από 100 είδη πουλιών που ζουν μόνιμα στην περιοχή ή την επισκέπτονται κατά τη μετανάστευση, μεγάλο μέρος των οποίων είναι είδη προστατευόμενα, σπάνια ή απειλούμενα με εξαφάνιση.👉

Η απόφαση του ΣτΕ: https://nomosphysis.org.gr/…/ste-2313-2020-paranomi…/Προστασία της Φύσης (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης)Elliniki Ornithologiki EtaireiaΚίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (Κι.Π.Η)Πολίτες υπέρ των ΡεμάτωνΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας ΖωήςΦωτ.: Μιχάλης Κωτσάκης, Ρούλα Τρίγκου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.