Ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου -Φαρμακείου Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης




Εδώ και 10 μήνες ζούμε  μια πρωτόγνωρη, για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του COVID-19, που πλήττει βαριά την κοινωνία δημιουργώντας ένα καθεστώς ανασφάλειας τόσο για την εργασία και το εισόδημα όσο και για την αντιμετώπιση υγειονομικών προβλημάτων του πληθυσμού.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, προσπάθησε να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και τις ανάγκες που αυτή δημιουργούσε με μια διαχειριστική λογική.

 Χάθηκε πολύτιμος χρόνος όσον αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ με υγειονομικό προσωπικό, δεν υπήρξε κανένα σχέδιο για την επιδημιολογική επιτήρηση της κοινότητας και ιχνηλάτηση των πολιτών με test, δε διασφαλίστηκαν οι προυποθέσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, δεν πάρθηκαν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων  (αύξηση του στόλου των ΜΜΜ, συχνά και μαζικά τεστ στους τόπους δουλειάς, αυστηρός και συχνός έλεγχος των συνθηκών εργασίας στις μεγάλες και μεσαίες βιομηχνικές μονάδες) με αποτέλεσμα το 2ο κύμα της πανδημίας να βρει τη χώρα παντελώς ανέτοιμη.

Παρά την έντονη ανησυχία των λοιμοξιωλόγων για την επέλαση ενός τρίτου και βαρύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας, η κυβέρνηση αντί να προχωρά στην άμεση, μόνιμη και μακροπρόθεσμη ενίσχυση των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ, εξακολουθεί να υιοθετεί ανερμάτιστες αποφάσεις και μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, αγνοώντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Την ίδια ώρα, το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και οι εργαζόμενοι δίνουν πραγματικά μια τεράστια μάχη να κρατηθεί το σύστημα υγείας όρθιο.



Σε αυτούς του δύσκολους καιρούς όπου όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες του εγκλεισμού και των περιοριστικών μέτρων, είναι η ώρα να απαντήσουμε με αλληλεγγύη, επιδιώκοντας να καλύψουμε τα τεράστια κενά που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνητικές επιλογές, τόσο στο σύστημα υγείας, όσο και στην προστασία των πιο αδύναμων.

 Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης (ΚΙΦΑ), που λειτουργεί στην πόλη μας εδώ και 6 χρόνια ως μια αυτόνομη και αυτοδιαχειριζόμενη συλλογικότητα με στόχο να παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας χωρίς αποκλεισμούς,   στηρίζει όλες και όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Τηρώντας αυστηρά τα μέτρα και τους κανόνες, δίνουμε φάρμακα σε όσους τα έχουν ανάγκη. Οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΙΦΑ Νέας Σμύρνης ώστε να  ζητήσουν πληροφορίες για παροχή υπηρεσιών υγείας σε δημόσιες δομές καθώς και να ενημερώνουν για τις ανάγκες τους, όσον αφορά τη φαρμακευτική τους αγωγή.

Τέλος, το Φαρμακείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 6-8μμ, όπου οι εξυπηρετούμενοι θα μπορούν να παραλάβουν τα φαρμάκά τους κατόπιν ραντεβού που θα κλείνουν στη γραμματεία, τηλεφωνικά.

Η γραμματεία, θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη πρωί 10-12 πμ (τηλ.επικοινωνίας: 2109316127, Αμισού 67, Άνω Νέα Σμύρνη).

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.