Αχιλλέας Γκίκας: Πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» σήμερα
Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αχιλλέας Γκίκας, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Πέμπτης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην έκτακτη συνεδρίαση το απόγευμα, η Αττική θα μπει στο «κόκκινο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκίκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα είναι δύσκολη μέρα η σημερινή, πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο κόκκινο».


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
Η Αττική τα τελευταία 24ωρα εμφανίζει αυξητικές τάσεις, με το κέντρο της Αθήνας και να τα βόρεια προάστια να προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση το απόγευμα της Τετάρτης, ανέφερε ότι οι περιοχές αυτές, μαζί με την Δυτική Αττική, είναι ανάμεσα στις 9 που βρίσκονται στο όριο να χαρακτηριστούν «κόκκινες».

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική την Τετάρτη:
Ανατολική Αττική 49
Βόρειος Τομέας Αθηνών 76
Δυτική Αττική 27
Δυτικός Τομέας Αθηνών 63
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 104
Νήσων 4
Νότιος Τομέας Αθηνών 38
Πειραιάς 48
Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική την Τρίτη
Ανατολική Αττική 45
Βόρειος Τομέας Αθηνών 76
Δυτική Αττική 28
Δυτικός Τομέας Αθηνών 67
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 113
Νότιος Τομέας Αθηνών 43
Πειραιάς 55

Γώγος: «Έχει παρθεί η απόφαση για τα σχολεία» – Πρόταση για κυκλοφορία με βάση… τον αριθμό ταυτότητας

Προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, λίγες ώρες πριν την έκτακτη συνεδρίαση το απόγευμα. Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων σύμφωνα με τον κ. Γώγο, τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων (Γυμνάσια και Λύκεια) μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ο Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, τόνισε ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας που επιδημιολογική εικόνα δείχνει να χειροτερεύει και μάλλον αυτή η πορεία θα συνεχιστεί, τονίζοντας ότι μέσα σε αυτές τις περιοχές είναι και η Αττική, με τον μεγαλύτερο προβληματισμό να υπάρχει για το κέντρο της Αθήνας, το Μενίδι και την Κηφισιά.

Όπως τόνισε, μια αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη λόγω της κινητικότητας που προκλήθηκε από το άνοιγμα της αγοράς, ενώ αναφορικά με τα σχολεία, σημείωσε ότι είναι «ειλημμένη απόφαση» και πως έχει παρθεί η απόφαση να μην ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε περιοχές της χώρας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια σε ορισμένες περιοχές και σε άλλες όχι, ο κ. Γώγος απάντησε πως αυτό μένει να αποφασιστεί. «Ωστόσο, εάν δεν ανοίξουν τα σχολεία της Αττικής, που έχουν σχεδόν τους μισούς μαθητές της χώρας, θα είναι μεγάλη η ανισομετρία στην πρόοδο των μαθημάτων σε σχέση με τα σχολεία που θα μείνουν ανοιχτά. Επομένως μια απόφαση για την Αττική θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα.

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης.

Εξάλλου, ο κ. Γώγος επανέλαβε την μεγάλη πιθανότητα για τη λειτουργία μόνο του click away στα καταστήματα, υποστηρίζοντας πως αυτό θα μειώσει την κινητικότητα και άρα πιθανότατα θα φέρει αποτελέσματα.

Τέλος, ο καθηγητής εξέφρασε και την σκέψη του για κυκλοφορία με βάση τον… αριθμό ταυτότητας του καθενός (μονά, ζυγά), ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.