Τσαμήτας εναντίον Δήμου Αλίμου




Εναντίον του Δήμου Αλίμου στρέφεται δικαστικά ο Βαγγέλης Τσαμήτας, ζητώντας να του χορηγηθεί άμεσα άδεια για να φτιάξει ΚΤΕΟ (στο οικόπεδο που προορίζεται για Κοινωφελή Χρήση του Δήμου Αλίμου) και αποζημίωση 30.000 € γιατί ο Δήμος δεν του έχει ήδη χορηγήσει άδεια.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Δήμος Αλίμου δεν επιτρέπεται να του χορηγήσει τέτοια άδεια, οπότε αναμένεται η προσφυγή Τσαμήτα να μην ευδοκιμήσει.

Σε κάθε περίπτωση όμως, παραμένει το ερώτημα: είναι δυνατόν ένας Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος να στρέφεται δικαστικά κατά του Δήμου του; Είναι δυνατόν να αντιδικεί με τον Δήμο του για έναν χώρο, που ο Δήμος τον έχει προγραμματίσει για κοινωφελή χρήση και ο ίδιος τον διεκδικεί για δική του, ιδιωτική χρήση;

Υπάρχει προφανής σύγκρουση συμφερόντων, μεταξύ των συμφερόντων του Δήμου Αλίμου και των ατομικών συμφερόντων του κ. Τσαμήτα. Ο κ. Τσαμήτας θα έπρεπε ή να παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος και να αντιδικεί με τον Δήμο για το οικόπεδο ή να παραμείνει Δημοτικός Σύμβουλος και να αποδεχτεί την αξιοποίηση του χώρου για το κοινό όφελος. “Δύο καρπούζια σε μία μασχάλη δεν χωράνε” που λέει και ο λαός.



‘Η, διαφορετικά: “Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς”. Και τα δύο δεν γίνεται. Δεν γίνεται να είσαι και με τον Δήμο Αλίμου και κατά του Δήμου Αλίμου.

Δεν γίνεται να συγκρούεται το ατομικό σου συμφέρον με το δημοτικό συμφέρον, να προτιμάς το ιδιωτικό σου συμφέρον, να πηγαίνεις τον Δήμο σου στα δικαστήρια και ταυτόχρονα να συμμετέχεις και στα όργανα που διοικούν τον Δήμο…

Προφανώς ο κ. Τσαμήτας ακολουθεί άλλη παροιμία. Αυτή που λέει “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.