Στη Βουλιαγμένη «προσγειώθηκαν» σπίτια σε σχήμα πεταλούδας




Το «The Butterfly» κατασκευάζεται στην περιοχή της Βουλιαγμένης, για να παραδοθεί σύντομα στον ιδιοκτήτη του, και το iefimerida παρουσιάζει αυτό το ξεχωριστό έργο που παράχθηκε από τη συνεργασία νέων αρχιτεκτόνων, με όρεξη για πειραματισμό και προβληματισμό με στόχο την δημιουργία ενός ιδιαίτερου σχεδιασμού που θα προσφέρει νέα ερεθίσματα στο κτισμένο περιβάλλον.

Η λεγόμενη «Πεταλούδα» λοιπόν, αποτελείται από τέσσερις ανεξάρτητες μονοκατοικίες με υπόγειο και όροφο αντίστοιχα. Οι κατοικίες είναι δύο τύπων και διατάσσονται με άξονα συμμετρίας το κέντρο του οικοπέδου. Κάθε κατοικία διαθέτει μεγάλους εξώστες, πισίνα, και πρόσβαση σε ιδιωτικό διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο και όλες μαζί συνθέτουν το σχήμα της πεταλούδας προσδίδοντας μια άκρως καινούργια και προωθημένη πινελιά στην περιοχή.

«Η μελέτη ξεκίνησε με μοναδικά δεδομένα το οικόπεδο, και το αίτημα του πελάτη για τέσσερις μονοκατοικίες με ιδιαίτερο σχεδιασμό. Το οικόπεδο αφενός μορφολογικά παρουσίαζε έντονη κλίση, και αφετέρου η τοποθεσία του ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή, καθώς βρίσκεται σε περιοχή με αραιή δόμηση, σε κοντινή απόσταση από την θάλασσα και σε επαφή με πάρκο με πυκνή και ψιλή βλάστηση», εξηγεί στο iefimerida ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του 314 Architecture Studio, Παύλος Χατζηαγγελίδης. Δείτε περισσότερα στο: iefimerida.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.