Ψηφίστε: Να παραμένει ανοιχτό το Άλσος της Νέας Σμύρνης μέχρι το βράδυ
Το μεσημέρι του Σαββάτου 12/10 η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης προχώρησε σε διαμαρτυρία στο χώρο του Άλσους για το υποχρεωτικό κλείσιμό του από τις 15:00. Η απαίτηση να παραμένει το Άλσος ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες γειτονιές της Αθήνας, βρήκε καθολική αποδοχή από τους παρευρισκόμενους. Καλούμε όλους/ες να στηρίξουν ενυπόγραφα το αίτημα αυτό!

Ο Δήμαρχος δήλωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το Άλσος κλείνει με διαταγή του διευθυντή του Α.Τ. Νέας Σμύρνης. Η δήλωση αυτή είναι αμφίβολη αλλά και συνταγματικά έκνομη. Η αστυνομία δεν είναι αρμόδια να κλείνει ένα δημόσιο χώρο χωρίς ψηφοφορία από τους εκλεγμένους φορείς ούτε να κρίνει αν οι μετακινήσεις μας στα πάρκα και τις πλατείες είναι επικίνδυνες. Το λουκέτο στο Άλσος Νέας Σμύρνης μπαίνει χωρίς να υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού, εφόσον η πλειονότητα του κόσμου έχει επιδείξει υπευθυνότητα για την υγεία του, αλλά και αυτή των συνανθρώπων του. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να κάνουν τη βόλτα τους ή να αθλούνται περιμετρικά του κλειδωμένου Άλσους αυξάνοντας έτσι το συνωστισμό στα πεζοδρόμια.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Το κλείσιμο των δημόσιων χώρων και των πάρκων είναι άστοχο, μη βιώσιμο, αναποτελεσματικό και επιβλαβές. Η πρόσβαση στον ελεύθερο δημόσιο χώρο, η άσκηση, ο ήλιος και ο καθαρός αέρας βοηθούν στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, στην αποφυγή της συναναναστροφής σε κλειστούς χώρους, καθώς και στην καταπολέμηση του άγχους, αναγκαίους παράγοντες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αν η δημοτική αρχή ψάχνει εστίες μόλυνσης, ας ρίξει μία ματιά εκεί που η κυβέρνηση δημιουργεί το συνωστισμό: ΜΜΜ, camps προσφύγων, στρατόπεδα, φυλακές, μεγάλες βιομηχανίες και σε μία σειρά κλάδων (super market, delivery, call centers), όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν στοιβαγμένοι και χωρίς μέσα ατομικής προστασίας.
Ο κορονοϊός δεν γιατρεύεται με ξύλο, χημικά και πρόστιμα που καθιστούν το πρόβλημα της επιβίωσης οξύτερο. Η δημοτική αρχή οφείλει να καταδικάσει τέτοιες άσκοπες και αδιέξοδες ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά μόνο με τον εκφοβισμό και την πειθάρχηση της κοινωνίας. Η πανδημία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας!
Να μην υπακούσουμε άλλο στη δολοφονική πολιτική της ΝΔ.
Μόνη “υπεύθυνη στάση” είναι η αντίσταση και ο αγώνας για να παραμείνει η κοινωνία μας ζωντανή. ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.