Πραγματοποιήθηκε η τελευταία αιμοδοσία για το έτος 2020, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η τακτική αιμοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας , στο Κέντρο Διακονίας του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, από τις 10:00 το πρωί έως τις 1:00 το μεσημέρι και συγκεντρώθηκε όπως κάθε φορά αριθμός φιαλών αίματος ικανός να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των πασχόντων αδελφών μας.

Η φετινή αιμοληψία, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε με τα αυστηρά μέτρα πρόληψής του, δηλαδή έγινε κατόπιν ραντεβού των αιμοδοτών, με αποστάσεις και χρήση μασκών, όπως προβλέπεται από τους ειδικούς. Όμως η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αποδείχθηκε παραμένει φλογερή από τους ευσεβείς Χριστιανούς που πρόσφεραν ζωή με λίγο από το αίμα τους. Οι δύσκολες συνθήκες , ο φόβος και η αμφιβολία την οποία βιώνουμε, αντί να λειτουργήσουν ανασταλτικά, αποτέλεσαν έναν επιπλέον λόγο για τους σταθερούς και τακτικούς αιμοδότες της Μητροπόλεώς μας, να δώσουν το «παρών», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγάπης, προσφοράς και φιλανθρωπίας της Εκκλησίας μας.


Σημαντική παρέμβαση Κονδύλη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Οι Αποκεντρωμένες είναι η ντροπή της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης
Στο χώρο της αιμοληψίας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Αντώνιος, ο οποίος επέβλεψε διακριτικά την φιλάνθρωπη κίνηση έμπρακτης αγάπης. Παράλληλα, ενθάρρυνε, τόνωσε, έδωσε την πατρική του ευλογία κι ευχαρίστησε από καρδιάς τους ευσυνείδητους εθελοντές, τόσο τους αιμοδότες μας, όσο και τα μέλη του κλιμακίου των Ιατρών και Νοσηλευτών Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείον Βούλας» το οποίο είχε την ευθύνη των αιμοληψιών, και βέβαια τον Υπεύθυνο Ιερέα για τις αιμοδοσίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Λάμπρου, Εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας, ο οποίος είχε τον Γενικό Συντονισμό, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Γλυφάδας π. Γεώργιο Γαντζό, ο οποίος φιλοξένησε αυτή την θεάρεστη πρωτοβουλία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X