Περιφέρεια Αττικής: Έπεσαν οι υπογραφές για τα αντιπλημμυρικά έργα (3,2 εκ.) σε Ηλιούπολη και Καρέα
Στην υπογραφή σύμβασης που προβλέπει την κατασκευή του έργου αντιπλημμυρικής Προστασίας στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρέα – Αναστάσεως, προχώρησε πριν μερικές ημέρες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Το συνολικό οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής ανέρχεται στο ποσό των 3.219.303,05 ευρώ  συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Με αφορμή τη σχετική υπογραφή της σύμβασης του έργου ο Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Βασικός μας στόχος είναι η ασφάλεια και η καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών στην Αττική. Με όλους τους δημάρχους της Αττικής συνεργαζόμαστε συστηματικά προκειμένου να υπάρχει μια προτεραιοποίηση στα έργα που σχετίζονται με τη βελτίωση των υποδομών και την ασφάλεια στην κάθε περιοχή τους. Προς την κατεύθυνση αυτή έχω ζητήσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα Περιφερειάρχης από τους δημάρχους να προβούν σε ένα προγραμματισμό και να επιταχύνουν τις διαδικασίες ωρίμανσης των έργων που έχουν σχέση με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι: «Σε λίγο καιρό και η Αγία Μαρίνα θα νιώθει πιο προστατευμένη έναντι των καιρικών φαινομένων, όπως η υπόλοιπη Ηλιούπολη και θα λάβει τέλος η ανασφάλεια των κατοίκων της για το τι μπορεί να τους συμβεί στην παραμικρή βροχή, όπως μέχρι τώρα συμβαίνει. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έργο απορροής των ομβρίων υδάτων, εξαιρετικά χρήσιμο για την πόλη μας και επιβεβαιώνεται ότι εκεί που υπάρχει σχεδιασμός, διοικητική συνέχεια, επίμονη δουλειά και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Δήμου Ηλιούπολης και Περιφέρειας Αττικής, το θετικό αποτέλεσμα είναι βέβαιο.

Με επιμονή δουλέψαμε σχεδόν 1,5 χρόνο και συνεργαστήκαμε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να δρομολογηθεί το έργο αυτό, ώστε να μη κινδυνεύει η ακεραιότητά και η περιουσία των κατοίκων, αλλά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής να κατοχυρωθεί η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής τους».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.