Ολυμπιακός εναντίον… Ολυμπιακού απόψε στη Μασσαλία




Ολυμπιακός εναντίον… Ολυμπιακού απόψε στη Μασσαλία καθώς το πλήρες όνομα του συλλόγου είναι Olympique de Marseille και σε περιοχή υπήρχε ακμάζουσα ελληνική παροικία παλαιότερα. Ιδρύθηκε στις 31 Αυγούστου 1899 από τον νεαρό Ρενέ Ντιφόρ ντε Μονμιράλ και με την ονομασία αποτιόταν φόρος τιμής στους Φωκαείς, τους Ελληνες αποίκους από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας, που ίδρυσαν τη Μασσαλία πριν από περίπου 27 αιώνες. Και επιλέχθηκε το «Ολιμπίκ» παραπέμποντας στο… νεογέννητο τότε ολυμπιακό κίνημα και στον απόηχο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που είχαν γίνει τρία χρόνια νωρίτερα στην Αθήνα. Τα σημερινά nicknames της Μαρσέιγ παραμένουν στην ίδρυσή της άλλωστε: Φωκαείς (σ.σ. Les Phocéens) και Ολυμπιακοί (Les Olympiens).

Ευλόγως, ως συμβαίνει σε πολλές χώρες, οι κάτοικοι της περιοχές θεωρούν τον εαυτό τους περισσότερο… ντόπιο παρά πολίτη της χώρας (όπως στη Βαρκελώνη, στη Νάπολη και ούτω καθεξής).

Επί των αποψινών και εν μέσω lockdown στοίχημα, κακά τα ψέματα, η Μαρσέιγ δεν βλέπεται. Καλά καλά δεν έχει σκοράρει, η μόνη στο φετινό Champions League μετά από καρέ αγωνιστικών, με την επιθετική της τριάδα (Παγέτ, Μπενεντέτο, Τοβέν) όσο… ηχηρή κι αν ακούγεται, άλλο τόσο να παίρνει κάτω της βάσης ως τώρα. Και, όχι τυχαίο, μετρά 13 σερί ήττες στον θεσμό. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σε μια χώρα που έχει νικήσει κι άλλες φορές: 4-1-9 ο απολογισμός και 15-3-11 συνολικά. Τα κατάφερε το ’92 στο Μονακό (1-0, Βαΐτσης), το ’05 στη Σοσό (1-0, Στολτίδης), το ’11 στη Μασσαλία με τη Μαρσέιγ (1-0, Φετφατζίδης) και το ’12 στη Μονπελιέ (2-1, Τοροσίδης και Μήτρογλου). Κοινή συνισταμένη των επιτυχιών, ότι σε όλα σκόραρε στο β’ ημίχρονο, και σε όλα από το 67’ και μετά!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.