Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στο ευρωπαϊκό debate, για τη μετανάστευση (VIDEO)




Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ως εκπρόσωπος της ευρω-ομάδας «Renew Europe», συμμετείχε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 στο debate της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον (Ylva Johansson), αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις. Το debate αφορούσε αποκλειστικά το σχέδιο για τη νέα Συμφωνία που ετοιμάζει η Κομισιόν για το Άσυλο και τη Μετανάστευση.

Ο Ανδρέας Κονδύλης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, προς την Επίτροπο τα ακόλουθα : 

  •          Οι υφιστάμενες ευρωπαϊκές πολιτικές ασύλου και μετανάστευσης δεν είναι επαρκείς για έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει. 
  •        Είναι θετικό το γεγονός ότι η πρόταση της Κομισιόν για τη νέα Συμφωνία βασίζεται στην «αλληλεγγύη». Χωρίς αλληλεγγύη, δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. 
  •           Η μετανάστευση αποτελεί συλλογική ευθύνη και δεν επιτρέπεται να αφήνεται το βάρος στις χώρες που προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. .
  • Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις πιέσεις από το μεταναστευτικό πρόβλημα σε πραγματικό χρόνο και υποφέρει βαρύτατα από τις συνέπειες των αναποτελεσματικών πολιτικών και από τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων της Ε.Ε. .

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Αλίμου, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εμπιστευτεί τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, προκειμένου να επιτύχουν οι πολιτικές για τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση.

Ολόκληρη την τοποθέτηση του Δημάρχου Αλίμου μπορείτε να τη δείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://fb.watch/2jy6l5xIQX/



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.