Κάθε μέρα: Rapid test μέσα από το αυτοκίνητο στον Άλιμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Το Σάββατο έγιναν 411 τεστ και την Κυριακή 326. Και τα 737 ήταν αρνητικά!

Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, για την άψογη οργάνωση της δράσης με τα δωρεάν rapid tests για covid στην παραλία του Αλίμου, μέσα από το αυτοκίνητο.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, λόγω της μεγάλης βαρύτητας της δράσης (σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της παραλιακής, για όλους τους κατοίκους της νότιας Αθήνας και για όσες ημέρες χρειαστεί), επισκέφθηκε ο ίδιος τον χώρο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση εξυπηρέτηση του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά.

“Συγχαρητήρια στον δήμαρχο και στην ομάδα του για την οργάνωση, θα είμαστε εδώ, καθημερινά και για όσο διάστημα χρειαστεί, ο Άλιμος με τις υποδομές που διαθέτει είναι για τον ΕΟΔΥ κεντρικό σημείο αναφοράς για την Νότια Αθήνα” είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ



“Η οργάνωση είναι άψογη, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται κανένας και να γίνονται όλα γρήγορα και με ασφάλεια!
Περιμένουμε όλους τους κατοίκους της Νότιας Αθήνας, από όλες τις περιοχές μέχρι τις 3 μ.μ. και αύριο (και κάθε μέρα, για το επόμενο δεκαήμερο) από τις 10 π.μ. ως τις 3 μ.μ.” δήλωσε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος μαζί με τον πρώην δήμαρχο, Βασίλη Ξένο, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν για να κάνουν το τεστ.

“Δίνουμε το παράδειγμα εμείς οι αιρετοί, πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα και όλη την κοινωνία, τους καλούμε όλους να έρθουν, με μια ελάχιστη αναμονή να κάνουν το τεστ που είναι δωρεάν και να έχουν το αποτελέσματα στο κινητό τους”.

“Η κεντρική εξουσία πρέπει να εμπιστευθεί την αυτοδιοίκηση για πολλά περισσότερα πράγματα. Όπου της ανατίθεται καθήκον βγαίνει ασπροπρόσωπη. Άρα η Πολιτεία να δώσει πολύ περισσότερες αρμοδιότητες στους δήμους” δήλωσε ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Ξένος.

Την ευθύνη για την οργάνωση έχουν οι αντιδήμαρχοι, Αναστασία Σιμητροπούλου και Αρτέμης Καραμολέγκος, ενώ εκτός από τους ίδιους και τον δήμαρχο, έκαναν τεστ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Στέφανος Διαμαντής και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μακαριγάκης.

Τα τεστ θα γίνονται ΟΛΕΣ τις ημέρες της εβδομάδας (από Δευτέρα έως και Κυριακή), από τις 10 π.μ. ως τις 3 μ.μ., στο πάρκινγκ της παραλίας Αλίμου (στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος & Καλαμακίου, δίπλα στην Πεζογέφυρα).
Δικαίωμα να κάνουν το τεστ έχουν όλοι οι κάτοικοι του Αλίμου, αλλά και πολίτες από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Αθήνας (ηλικίας 10 ετών και άνω). Οι μόνες προϋποθέσεις για να κάνει κάποιος το τεστ είναι:

  1. ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑ (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο κ.λπ.) και ΟΧΙ ΠΕΖΟΣ. Μέσα σε κάθε αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι 3 άτομα, φορώντας βέβαια μάσκα.
  2. ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ: τον ΑΜΚΑ του, την ταυτότητά του και να δίνει το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να πάρει το αποτέλεσμα μέσω sms.
    Δεδομένου ότι τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο σημείο για τη διενέργεια τεστ για πολλές ημέρες, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν, παρακαλούνται να μην σπεύσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι το πρώτο Σαββατοκύριακο (12-13 Δεκέμβρη), προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία.
    Στον χώρο θα βρίσκονται υπάλληλοι του Δήμου Αλίμου, για να βάζουν σε σειρά τα οχήματα και να διευκολύνουν τη γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, δεδομένου μάλιστα ότι το rapid test διαρκεί μόλις 2 λεπτά.
    Ο Δήμος Αλίμου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, το Δ.Σ. και το προσωπικό του ΕΟΔΥ για τη σύμπραξη στην πρωτοποριακή αυτή δράση, που απευθύνεται σε όλη τη Νότια Αθήνα. Ευχαριστεί, επίσης, και τους Αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους του Δήμου Αλίμου που έχουν αναλάβει την ορθή και ασφαλή διεξαγωγή μίας τόσο εκτεταμένης προσπάθειας.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Κάθε μέρα: Rapid test μέσα από το αυτοκίνητο στον Άλιμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 12/12/2020 at 8:55 μμ
    Permalink

    Ο Δήμαρχος Αλίμου διοργάνωσε άψογα το σημερινό rapid test.Ο ΕΟΔΥ όμως, εμάς που το κάναμε δεν μας ενημέρωσε για το αποτέλεσμα όπως μας είπε και ώς όφειλε.Φαίνεται ότι έχει αρρυθμίες στην λειτουργία του για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.