Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Θα επαναληφθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου το σεμινάριο Α’ Βοηθειών
Διαδικτυακό σεμινάριο βασικών Α’ Βοηθειών διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.


“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου
Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν από την εθελόντρια εκπαιδεύτρια της ΕΔΟΚ κα Λουίζα Λογοθέτη με τη βοήθεια σχετικής παρουσίασης στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).  Μετά το τέλος τη πολύ αναλυτικής και ενδιαφέρουσας παρουσίασης, ακολούθησε διαδικασία ερωτήσεων ενώ όσοι συμμετείχαν θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρακολούθησε το σεμινάριο και μετά τη λήξη του δήλωσε: «Στον Δήμο μας συνεχίζουμε, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, να φροντίζουμε για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε τις δράσεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, οι οποίες συμβάλλουν στην ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Η εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλειά τους και τους προσδίδει τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορούν να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων, καθώς και τους εκπαιδευτές και τους συμμετέχοντες στο σημερινό Σεμινάριο. Τέλος, θα ευχηθώ να είμαστε όλοι καλά και σύντομα να συναντηθούμε από κοντά σε επόμενες Δράσεις».

Επειδή υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο σεμινάριο και δεν ήταν εφικτό για τεχνικούς λόγους να το παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούσαν, το σεμινάριο θα επαναληφθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.