Δήμος Αγίου Δημητρίου: Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους παιδαγωγούς




Οι παιδαγωγοί των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου, παρακολούθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης, επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 16 ωρών με θέμα:

➡ “Βρέφη και ομάδες. Συστημική προσέγγιση” ⬅️🟠 Εισηγήτρια ήταν η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής «Ροδάκινο».

🟠Οι παιδαγωγοί είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν πάνω σε σημαντικά θέματα που αφορούν:

✔ στην οργάνωση του χώρου της τάξης του βρεφικού σταθμού, ✔ το ρόλο του παιδαγωγού στην ομάδα,✔ τη σχέση επικοινωνίας γονιού και παιδαγωγού, ✔ την ανάπτυξη δραστηριοτήτων για βρέφη και νήπιαΑκόμη, ανιχνεύθηκαν οι μέθοδοι και οι τεχνικές που φέρνουν τις παιδαγωγούς ακόμα πιο κοντά στις ανάγκες του βρέφους και του νηπίου.



⚜️ Μέσα από βιωματικές δράσεις και συζήτηση μεταξύ των παιδαγωγών κάθε παιδικού σταθμού, έγινε μια προσπάθεια επανασχεδιασμού των παιδαγωγικών προγραμμάτων, διευρύνοντας ταυτόχρονα την παιδαγωγική οπτική, με στόχο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη, και ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών της κάθε ομάδας.

Οι παιδαγωγοί των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας, από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου, παρακολούθησαν μέσω…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Αγίου Δημητρίου στις Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.