«Δεκαεπτά κλωστές» του Aλιμιώτη συγγραφέα Πάνου Δημάκη – Ένα άγριο έγκλημα στα Κύθηρα του 1909




Ο λόγος που επικοινωνώ μαζί σας είναι γιατί έχω γράψει ένα μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική και βρίσκεται ήδη στη 2η έκδοση, σχετικά με το πιο άγνωστο άγριο (αληθινό) έγκλημα της Ελλάδας, που έγινε στα Κύθηρα το 1909. Το βιβλίο είναι δοσμένο κυρίως από την κοινωνικο-ψυχολογική πλευρά του συμβάντος.

Η γνωστή σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου το προετοιμάζει για σενάριο, κάνοντας κινήσεις να βρεθεί χρηματοδότηση.

Έχω ήδη γράψει δύο λεξικά και τώρα γράφω το δεύτερο μυθιστόρημά μου.

Θα χαιρόμουν πολύ εάν η προσπάθειά μου προβαλλόταν ακόμα περισσότερο στην πόλη μου, τον Άλιμο, τον οποίο αγαπώ τόσο, και ως εκ τούτου, αν ενδιαφέρεστε να προβάλετε το μυθιστόρημα, θα ήμουν ευγνώμων.



Mια πραγματική ιστορία που συντάραξε τα Κύθηρα το 1909. Μια συναρπαστική κατάδυση στον ψυχισμό ενός ανθρώπου που είχε όσα ήθελε στη ζωή του, που βασιζόταν στην αποδοχή των γύρω του και τους το ανταπέδιδε απλόχερα. Όμως η ξαφνική απόρριψη, η συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει γύρω του τον στρέφουν ενάντια σε όλους και τον οδηγούν στο πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, το βιβλίο «Δεκαεπτά κλωστές» του Πάνου Δημάκη είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, για τη μοίρα και τα παιχνίδια που παίζει εναντίον μας, για τα αόρατα νήματα που ορίζουν τη ζωή μας αλλά και τη δύναμη που πρέπει να βρούμε για να την ορίσουμε εμείς οι ίδιοι. Για την ηθική μιας κοινωνίας που μπορεί να καταστρέψει ανθρώπινες ζωές στον βωμό της κανονικότητας της αγέλης, που βασίζεται στο κουτσομπολιό, την κριτική και την κακόβουλη τάση των ανθρώπων να αναζητούν εξιλαστήρια θύματα.

Παράλληλα, γι’ αυτή την ηθική που διαμορφώνει ο καθένας προσωπικά, όπως και ήρωας του βιβλίου, ο Καστελάνης, που τον οδηγεί στα ολέθρια αποτελέσματα απέναντι σε μια κοινωνία που τον αντιμάχεται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.