Τον σταμάτησαν στη Βουλιαγμένης: Υπόδικος «έφαγε» 300 ευρώ πρόστιμο πηγαίνοντας στο ΑΤ να δηλώσει παρών
Πρόστιμο 300 ευρώ «έφαγε» ένας 33χρονος υπόδικος σε γνωστή υπόθεση που αντιμετωπίζει κατηγορία ως μέλος εγκληματική οργάνωσης, γιατί εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο να έχει βγει στο δρόμο χωρίς να έχει έντυπη ή ηλεκτρονική άδεια μετακίνησης.

Αυτή είναι η τυπική αποτύπωση της κλήσης που κόπηκε στον 33χρονο, την οποία έχει στη διάθεσή του το dikastiko.gr.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Παρουσιάζεται όμως ισχυρός αντίλογος από την πλευρά του «παραβάτη»:

-Πρώτον ο 33χρονος είχε νομική υποχρέωση να μεταβαίνει 3 φορές το μην στο Αστυνομικό Τμήμα Κουκακίου. Αυτό είναι απόρροια της ανάκρισης στην οποία υποβλήθηκε για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, μετά το πέρας της οποίας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη του. Ενας από αυτούς ήταν να εμφανίζεται στο ΑΤ 3 φορές το μήνα: Κάθε 1η , 10η και 20η του μήνα.

-Χθες λοιπόν, 10 Νοεμβρίου, με την ανακριτική διάταξη αν χείρας (που περιγράφει την υποχρέωση του να εμφανιστεί) εντοπίστηκε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης κατευθυνόμενος από Γλυφάδα στο Κουκάκι. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν ή sms (περίπτωση 3 για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία) ή έγγραφη άδεια μετακίνησης. Ο 33χρονος θεωρούσε πως διαθέτοντας την ανακριτική πράξη από την οποία προέκυπτε υποχρέωση μετάβασης στο τμήμα ήταν καλυμμένος. Ο αστυνομικός πάλι όχι!

-Συνέπεια όλων αυτών ήταν να του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ ενώ πήγαινε σε μια ανελαστική υποχρέωση δικαστικής πράξης.

Αντιρρήσεις

Ο συνήγορός του Κων/νος Γώγος αναφέρει πως πρόκειται για «ένα πραγματικό περιστατικό το οποίο μπορεί εύλογα να δημιουργήσει αγανάκτηση στο μέσο πολίτη. Ο εντολέας μου σαφώς και έχει την νομική υποχρέωση να δίνει παρόν στο αστυνομικό τμήμα την 1η, 10η και 20η κάθε μήνα. Η ιδιαίτερη νομική υποχρέωση ωστόσο του εντολέα μου, που αποτελεί δικαστική απαίτηση, δεν ήταν αρκετή για να αποφύγει το πρόστιμο, παρά το γεγονός ότι έφερε τη σχετική ανακριτική διάταξη που του επέβαλε την μετακίνηση.

Κατά του επιβαλλόμενου προστίμου σαφώς και θα κατατεθούν αντιρρήσεις αναμένουμε δε να επικρατήσει η λογική.

Είναι δεδομένο πως η τυπολατρία καμία φορά μπορεί να οδηγήσει σε παράδοξα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα ο πολίτης να νιώθει αδικημένος από τη συμπεριφορά των διαφορετικών οργάνων του ίδιου του κράτους. Πρέπει να επικρατήσει η λογική σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Ας μη λησμονούμε πως υπάρχουν ένδικα βοηθήματα που μπορούν να προστατεύσουν τον πολίτη διαγράφοντας τα πρόστιμα εφόσον υπάρχει σοβαρός νομικός λόγος». (Πηγή: dikastiko.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.