Θρήνος για τον 49χρονο γυναικολόγο που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό




Ο 49χρονος μαιευτήρας-γυναικολόγος Νεκτάριος Χαλβαντζάς από τη Λάρισα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, όντας τον τελευταίο μήνα διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως ανέφερε στο protothema.gr o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Ο Νεκτάριος Χαλβαντζάς με την τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση υπογονιμότητας και στην εξωσωματική γονιμοποίηση, διενεργούσε κάθε χρόνο δεκάδες κύκλους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, σε σύγκριση με το μέσο όρο των ευρωπαϊκών δεδομένων.

Βοήθησε πολλές γυναίκες να γνωρίσουν το θαύμα της μητρότητας, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στην πόλη της Λάρισας. «Ήταν εξαιρετικός επιστήμονος αλλά και εξαιρετικός ως άνθρωπος» προσθέτει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Τις τελευταίες ώρες η σελίδα του στο Facebook γεμίζει με αποχαιρετιστήρια μηνύματα:



«Αχ Νεκτάριε….έφυγες τόσο νωρίς και τόσο άδικα….τόσες μέρες που εσύ πάλευες με το θηρίο του κορωνοϊού, όλοι εμείς που σε γνωρίζαμε προσευχόμασταν για εσένα….Πόσες ζωές έφερες σε αυτόν τον κόσμο και πόσες ζωές έσωσες….Τη δικιά σου όμως δεν μπόρεσες να σώσεις….Ο Θεός σε ήθελε κοντά του…. », γράφει μια φίλη του.

Και αμέσως απο κάτω μια άλλη φίλη του, προσθέτει:

«Υπέροχε μου άνθρωπε..
Έφυγες νωρίς για την γειτονιά των Αγγέλων…Ενας Άγγελος είσαι και εσύ…
Ήσουν πάντα εκεί για εμάς..
Πάντα χαμογελαστός , πρόσχαρος , ποτέ δεν μας άφησες να πέσουμε ..
Ήσουν κάτι παραπάνω από γιατρός…Κάτι ανώτερο.. Κάτι ανεξήγητο..
Θα είσαι πάντα χαραγμένος στις καρδιές μας.
Το ξέρω πως θα μας προσέχεις από εκεί ψηλά..
Ευχαριστώ που σε γνώρισα Νεκτάριε μου.. Ευχαριστώ που πήρα λίγη από την λάμψη σου , ευχαριστώ για όλα.
Καλή δύναμη στην οικογένεια σου..»

Ο Νεκτάριος Χαλβαντζάς είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα και με τη δυνατότητα διατήρησης της γονιμότητας και επίτευξης κύησης σε γυναίκες πριν και μετά τη θεραπεία από καρκίνο.

Επιπλέον είχε τεράστια εμπειρία στη Λαπαροσκοπική χειρουργική και στην Υστεροσκοπική χειρουργική, αντιμετωπίζοντας κύστεις και όγκους ωοθηκών, ευμεγέθη ινομυώματα, λαπαροσκοπική θεραπεία της εν τω βάθη διεισδυτικής ενδομητρίωσης, λαπαροσκοπικές επεμβάσεις για αποκατάσταση της υπογονιμότητας, διαφράγματα μήτρας, δυσπλασίες τραχήλου μήτρας, προπτώσεις μήτρας και ακράτειας ούρων.

Το 2010 πραγματοποίησε στο Ι.Α.Σ.Ω Θεσσαλίας την πρώτη Ολική ΛαπαροσκοπικήΥστερεκτομία στην περιφέρεια της Θεσσαλίας σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο νοσοκομείο και έκτοτε πραγματοποίησε με επιτυχία δεκάδες παρόμοιες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Νεκτάριος Χαλβαντζάς ήταν αθλητικός τύπος. Η μεγάλη του αγάπη ήταν η γυμναστική και το μπόντι μπίλντινγκ, στο οποίο αφιέρωνε τις ελεύθερές του ώρες. Πίσω του αφήνει σύζυγο και τρία παιδιά. (Πηγή: protothema.gr/Φρίξος Δρακοντίδης)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.