Θρίλερ με τον θάνατο της πρώην διευθύντριας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου (VIDEO)




Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο της πρώην διευθύντριας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, Μαρίας Λυμπούση 65 ετών, στη Χίο. Η Μαρία Λυμπούση βρέθηκε στο νησί για να επισκεφθεί τον άρρωστο πατέρα της, και εντοπίστηκε νεκρή, με βαρύ χτύπημα στο κεφάλι, το πρωινό της 3ης Απριλίου του 2019.

Οι συγγενείς της απευθύνθηκαν στο «Τούνελ» σε μια προσπάθεια να βρουν απαντήσεις στο ερώτημα που τους καίει… Ποιος και γιατί χτύπησε βίαια στο κεφάλι τη Μαρία έξω από το πατρικό τους σπίτι στην Καλλιμασιά Χίου και την εγκατέλειψε αβοήθητη; Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι πως ενώ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα υπάρχει κίνηση, δεν βρέθηκε κάποιος αυτόπτης μάρτυρας που να είδε τι συνέβη.

Γιατροί από το νοσοκομείο της Χίου, όπου οδηγήθηκε η άτυχη εκπαιδευτικός, απόρησαν με το βίαιο χτύπημα και εξέφρασαν στον αδελφό της την ανησυχία μήπως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Οι Αρχές μίλησαν για τροχαίο με εγκατάλειψη. Στην οδό όμως Καλλιμασιωτών Αμερικής, όπου βρέθηκε, δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος ή άλλα σημάδια που να παραπέμπουν σε αυτοκίνητο.

Η 65χρονη βρέθηκε σε πλάγια θέση, με τη δεξιά πλευρά να ακουμπάει στο έδαφος, στην άκρη του πεζοδρομίου, ενώ οι παντόφλες της ήταν στο μισό μέτρο πίσω της. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση στους ανθρώπους που την γνώριζαν, γιατί ήξεραν ότι δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι, στον δρόμο, φορώντας παντόφλες.



Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός πως η οικιακή βοηθός που φρόντιζε τον άρρωστο πατέρα της, δεν την είδε να βγαίνει από το σπίτι το πρωινό εκείνο, ούτε και άκουσε θόρυβο, ή φωνές.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο, όπου και κατέληξε στις 8 Απριλίου, έπειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο ιατροδικαστής μίλησε για συντριπτικό τραύμα στο κεφάλι και θλαστικές κακώσεις από αμβλύ – θλων όργανο στον κορμό και στα άκρα. Ο θάνατός της επήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Για την οικογένειά της το χτύπημα ήταν διπλό. Ο πατέρας της που διαισθάνθηκε τον θάνατό της, σταμάτησε να τρώει και λίγες ημέρες αργότερα, πέθανε.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Είναι πρωτοφανές για το χωριό, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Παραμένει ένα άλυτο μυστήριο», λέει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη γείτονας του θύματος. Η ξαδέλφη και φίλη της άτυχης Μαρίας Λυμπούση, που έμενε σε διπλανό σπίτι, μίλησε στο «Τούνελ» για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα.

«Την είδα στο πεζοδρόμιο, την είχαν μετακινήσει. Ήταν γυρισμένη στο πλάι, ζωντανή και χτυπημένη στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.»

«Είχε κάταγμα στο κρανίο. Αυτό πρέπει να ήταν από βίαιο χτύπημα», ανέφερε χαρακτηριστικά γιατρός του νοσοκομείου Χίου.

Από το πατρικό σπίτι τους στην Καλλιμασιά Χίου, ο αδελφός της μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για το ήθος και τις επιτυχίες της. «Ήταν από τις καλύτερες γενικά. Μπήκε με άριστα στη σχολή της, έκανε μεταπτυχιακό και έγινε Διευθύντρια σχολείου στο Παλαιό Φάληρο.»

«Η οικιακή βοηθός έφυγε την επόμενη μέρα…»

Γιατρός του νοσοκομείου Χίου και φίλος του θύματος, ανέφερε πως την ώρα που την χτύπησαν, ήταν στο σπίτι η οικιακή βοηθός και είχε θέα στο σημείο. «Συνήθως στα χωριά αν ακούσεις τον παραμικρό ήχο, βγαίνεις έξω να ελέγξεις τι έχει συμβεί. Τέτοιο χτύπημα πως πέρασε απαρατήρητο, δεν έχω καταλάβει ακόμα. Μπορεί να είναι τροχαίο, μπορεί να είναι εγκληματική ενέργεια, πάντως αποκλείω το ενδεχόμενο να έπεσε από το γειτονικό μπαλκόνι, όπως έλεγαν στην αρχή. Μου κάνει εντύπωση πως τέτοια ώρα δεν άκουσε κανείς τίποτα», ανέφερε.

Η ξαδέλφη και γειτόνισσα του θύματος μίλησε το «Τούνελ» για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. «Ήταν στο σπίτι με την οικιακή βοηθό, ήπιαν μαζί καφέ και μετά η Μαρία έφυγε χωρίς να της πει τίποτα. Μου δημιουργεί πολλά ερωτήματα το γεγονός πως την επόμενη μέρα του συμβάντος έφυγε για άλλο νησί, βρήκε αμέσως άλλη δουλειά κάπου στις Κυκλάδες. Θέλουμε απλώς να μάθουμε τι συνέβη.»

Γιατρός: «Τη χτύπησαν με ρόπαλο;»

Η ξαδέλφη της κάνει λόγο για ένα πολύ αγαπητό, πρόσχαρο και κοινωνικό άνθρωπο που ήταν πρόθυμη να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη. «Δεν είχε προβλήματα με κανέναν, ούτε διένεξη με κάποιον από το χωριό. Ακόμα και τροχαίο να είναι, από τη στιγμή που χτυπάς κάποιον και σηκώνεσαι και φεύγεις, είναι δολοφονία. Ας τους κρίνει ο Θεός», είπε στο «Τούνελ» κάτοικος της περιοχής.

Ο αδελφός του θύματος τόνισε πως «υπάρχουν άνθρωποι στο χωριό που πίνουν και οδηγούν.» Ο ίδιος έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να βοηθήσει για τη μνήμη και την ψυχή της αδελφής του, που έφυγε έτσι άδικα. «Δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει απ’ όσο ξέρω για να πει ποιος την χτύπησε», ανέφερε χαρακτηριστικά γιατρός του νοσοκομείου Χίου.

Οικιακή βοηθός: Δεν είδα και δεν άκουσα τίποτα…

Το «Τούνελ» εντόπισε την οικιακή βοηθό που έμενε στο σπίτι του θύματος για να φροντίζει τον ηλικιωμένο πατέρα της. «Όταν έγινε το περιστατικό, εγώ ήμουν στο σπίτι στο δωμάτιο του παππού. Mου λένε «βγες έξω, έγινε κάτι». Βρήκα τη Μαρία χτυπημένη στο δρόμο και ήταν κόσμος αρκετός. Ήταν κοντά εννιά η ώρα το πρωί. Σας λέω εγώ δεν άκουσα τίποτα, ούτε φωνή, ούτε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί εκείνη έφυγε από το νησί, απάντησε: «Εγώ τότε δούλευα στο σπίτι και φρόντιζα τον παππού. Τώρα έχω φύγει από το νησί, είμαι στην Αθήνα. Πρώτα από όλα για μένα αυτή όλη η ιστορία ήταν ένα μεγάλο σοκ. Δεύτερον εγώ δεν μπορούσα να μένω στο σπίτι αυτό, φοβόμουν.» Πηγή: anikolouli.gr 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.