Σε λειτουργία τίθεται η δομή υποστήριξης ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης




Σε οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων (lockdown) μπαίνει η χώρα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου και για το λόγo αυτό ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των ηλικιωμένων και όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με τη λειτουργία της δομής φροντίδας «Μένουμε Σπίτι».

Στόχος της δομής είναι η εξυπηρέτηση όσων δεν είσαι σε θέση να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι άνω των 65 ετών. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στο τηλέφωνο 213 2020120, η υπηρεσία θα δέχεται τηλεφωνικά αιτήματα από όσους ανήκουν στις εξυπηρετούμενες κατηγορίες σχετικά με:

  • Την εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.
  • Τη συνδρομή στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
  • Τη διεκπεραίωση αιτημάτων τους για την παραλαβή αιτήσεων και την παράδοση πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ και δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά
  • Τη συνεργασία με δομές υγείας για την έκδοση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων
  • Τη διεκπεραίωση κάθε άλλης εργασίας συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Παρακαλούνται όλοι, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, να μην κάνουν χρήση της υπηρεσίας άτομα που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται ή άτομα που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες τους ή από άτομα του περιβάλλοντος τους.

Παράλληλα με την εκ νέου λειτουργία της δομής, θυμίζουμε πως η Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει δημιουργήσει ειδική εφαρμογή για κινητές συσκευές που μεταξύ άλλων, διευκολύνει τη διαδικασία αποστολής των SMS που απατούνται για τις μετακινήσεις. Η εφαρμογή με την ονομασία ΒΒΒ ΜένουμεΣπίτι είναι διαθέσιμη για συσκευές IOS και ANDROID.



Υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης ζήτησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να επιδείξουμε όσο διαρκεί η πανδημία και να προτάξουμε την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Από το Σάββατο η χώρα μας μπαίνει και πάλι σε καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων και καλούμαστε όλοι να μένουμε σπίτι μας και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους οικείους μας από τον φονικό ιό.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνεχίζει και παραμένει στο πλευρό όλων των κατοίκων της πόλης μας και πράττει όσα είναι αναγκαία για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

Κάνω έκκληση σε όλους για την πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων και των κανόνων προσωπικής υγιεινής, για τη σωστή χρήση μάσκας προστασίας παντού, για την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και επαφών για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γρήγορη και χωρίς απώλειες το νέο κύμα Covid – 19 που διανύουμε. Είμαι σίγουρος πως με την προσπάθεια όλων θα βγούμε νικητές».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.