Πέθανε η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου




Μεγάλη απώλεια για το ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο, καθώς η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Γεννημένη το 1936 στη Νέα Φιλαδέλφεια η Εύα Κοταμανίδου σπούδασε στο θέατρο τέχνης Κάρολος Κουν και έγινε γνωστή ως η πρωταγωνίστρια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου με τις ερμηνείες της στις ταινίες Ο Θίασος, Μεγαλέξαντρος, Τοπίο στην ομίχλη και Το βλέμμα του Οδυσσέα.

Είχε μακρά πορεία στο θεατρικό σανίδι, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση.

Το 1989 στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου εξελέγη βουλευτής με τον Συνασπισμό. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με την Δημοκρατική Αριστερά.



Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακόμα ενα δυσάρεστο νέο και μια μεγαλη απώλεια για το θέατρο και τον πολιτισμό μας..Η σπουδαια κυρία του θεάτρου μας και πρωταγωνίστρια των.μεγάλων ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου Ευα Κοταμανίδου και δασκάλα τοσων ηθοποιών εφυγε τα ξημερώματα… Καλό ταξιδι αγαπημένη μας και ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για οσα προσεφερες και κυρίως για το ήθος με το οποιο υπηρετησες την τέχνη και τον πολιτισμό μας

Δήλωση του αν. Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια της Εύας Κοταμανίδου

Με βαθιά λύπη, αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας Εύα Κοταμανίδου, μια σημαντική μορφή του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Η Εύα αγωνίστηκε και στην τέχνη της και στον κοινωνικό – πολιτικό της βίο για την παραγωγή έργων ψυχής, έργων υψηλής τέχνης με προσανατολισμό στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Εύα Κοταμανίδου κόσμησε για ένα διάστημα και τα έδρανα του κοινοβουλίου, ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού.

Θα την θυμόμαστε πάντα μέσα από τα απαράμιλλα πλάνα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, να τα υποστηρίζει με τη δύναμη και τη φαντασία της τέχνης της. Θα την θυμόμαστε στο θέατρο ως Αμάντα στον «Γυάλινο Κόσμο» ή ως Μαρίκα στο «Πανηγύρι», σε τόσες πολλές σημαντικές στιγμές δικές της, αλλά και του θεάτρου.

Εύα, καλό ταξίδι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.