Οι βίλες της Αεροπορίας ξανάρχονται μέσα στην Α’ ζώνη του Υμηττού




Ήταν Σεπτέμβρης του 2009 όταν το Σ.τ.Ε. έκανε δεκτές τις αιτήσεις ακύρωσης των εργασιών για τις εξοχικές κατοικίες των αξιωματικών στο Στρατόπεδο Σακέτα.

Του Τ. Αλεξανδρόπουλου/kessariani-vironas.gr

Οι αιτήσεις ακύρωσης είχαν υποβληθεί από τον τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Βύρωνα Παναγιώτη Κόνσουλα, πολίτες και δημοτικούς συμβούλους. Είχε προηγηθεί η διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων που έκανε ο ΣΠΑΥ, υπό την προεδρία του Νίκου Χαρδαλιά. Αξιοσημείωτο ότι το θερινό τμήμα του Σ.τ.Ε. είχε απορρίψει ανάλογη προσφυγή του ΣΠΑΥ..!

Στις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τότε, οι πολίτες είχαν εκφράσει δυναμικά και μαζικά την αντίθεσή τους στα οικοδομικά έργα μέσα στο στρατόπεδο Σακέτα.



Σήμερα οι βίλες ξαναετοιμάζονται…

Με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή Βύρωνα μας πληροφορεί ότι οι βίλες επανακάμπτουν και μάλιστα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση αυτών των εργασιών, λέγοντας ότι υπάρχει πρόθεση χρήσης των κτηρίων για την στέγαση υπηρεσιών του ΓΕΑ..!

Φαντάζομαι ότι ο επί δώδεκα χρόνια δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς δεν πρόκειται να επιτρέψει, όσο οι δυνάμεις του το επιτρέπουν, να υλοποιηθεί αυτό το ανοσιούργημα. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεν επιτρέπει το μπετόν μέσα στην καρδιά του Υμηττού.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καλείται να δώσει εξετάσεις για ένα ακόμα μείζον ζήτημα για τους πολίτες της Αττικής γενικότερα και των γύρω από τον Υμηττό δήμων ειδικότερα… Ίδωμεν.

Τι λέει η δημοτική αρχή Βύρωνα

Διαβάστε το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής Βύρωνα:

Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής κτηρίου στο Στρατόπεδο Σακέτα

Δελτίο Τύπου

Τις προηγούμενες ημέρες, έπειτα και από καταγγελίες πολιτών και φορέων της περιοχής, η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε την επανέναρξη εργασιών σε κτήρια εντός του Στρατοπέδου Σακέτα στην περιοχή του Κουταλά.

Άμεσα υπήρξε επικοινωνία τόσο με την Διοίκηση του Στρατοπέδου, όσο και με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από την οποία επιβεβαιώθηκε η πραγματοποίηση αυτών των εργασιών και η πρόθεση χρήσης των κτηρίων για την στέγαση υπηρεσιών του ΓΕΑ. Από την μεριά της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση και η αντίδρασή της σε αυτή την κίνηση.

Καθώς το κτήριο στο οποίο πραγματοποιούνται οι εργασίες βρίσκεται μέσα στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, αμέσως δόθηκε εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για την διερεύνηση τόσο της υπόθεσης, όσο και της τυχόν άσκησης ένδικων μέσων.

Σημειώνεται ότι το κτήριο είναι ένα από τα δύο κτήρια των οποίων η κατασκευή σταμάτησε έπειτα από παρέμβαση του Δήμου και περιβαλλοντικών οργανώσεων πριν από περίπου 9 χρόνια, με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εμείς ως Δήμος Βύρωνα, ενημερώσαμε άμεσα τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και σε σχετική επιστολή μας του ζητούμε να υποστηρίξει το αίτημά μας για άμεση παύση των εργασιών σε μία περιοχή στην οποία άμεση προτεραιότητα είναι η προστασία του Δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.