Οι 10 πλουσιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες παγκοσμίως




Το ποδόσφαιρο αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον «βασιλιά» όλων των αθλημάτων, με φοβερή δημοτικότητα και ομάδες με πολύ ψηλά έσοδα. Στα σπουδαιότερα πρωταθλήματα του κόσμου, υπάρχουν ομάδες που τα έσοδα τους ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Παρακάτω είναι οι 10 πλουσιότερες ομάδες του κόσμου, με βάση τα εισοδήματα της σεζόν 2018-19, σύμφωνα με στοιχεία της Deloitte.

  1. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, με έσοδα της τάξης των 840,8 εκατ. ευρώ. Μάλιστα τη σεζόν 2018-19 η Μπαρτσελόνα κατάφερε για πρώτη φορά να ξεπεράσει σε έσοδα την απόλυτη αντίπαλο της στην Ισπανία, τη Ρεάλ Μαδρίτης. 
  2. Δεύτερη λοιπόν η Ρεάλ Μαδρίτης, με έσοδα που ανέρχονται στα 757,3 εκατ. ευρώ. Μετά από 12 χρόνια στην 1η θέση της λίστας, η Ρεάλ έδωσε τη θέση της στους «μπλαουγκράνα».
  3. Στην 3η θέση της λίστας βρίσκεται μια αγγλική ομάδα, και δεν είναι άλλη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με έσοδα που φτάνουν τα 711,5 εκατ. ευρώ, έχει πάντα μια θέση στη λίστα αφού είναι ο πλουσιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Premier League.
  4. H Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στην 4η θέση, με έσοδα που ανήλθαν στα 660,1 εκατ. ευρώ. Η Μπάγερν είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας τα τελευταία 8 χρόνια, ενώ πριν λίγους μήνες πανηγύρισε και τον τίτλο του Champions League.
  5. Από τη Γερμανία στη Γαλλία και στην Παρί Σεν Ζερμέν. Με έσοδα 635,9 εκατ. ευρώ, η γαλλική ομάδα καταλαμβάνει την 5η θέση της λίστας, ενώ οι επόμενες 4 ανήκουν σε αγγλικές ομάδες.
  6. Στην 6η θέση με έσοδα 610,6 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ανεβάζει κάθε χρονιά τον πήχη στο αγγλικό πρωτάθλημα.
  7. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ βρίσκεται στην 7η θέση με έσοδα 604,7 εκατ. ευρώ.
  8. Η Τότεναμ ακολουθεί με έσοδα 521,1 εκατ. ευρώ.
  9. Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Τσέλσι με 513,1 εκατ. ευρώ.
  10. Την δεκάδα κλείνει η Γιουβέντους, με έσοδα που έφτασαν τα 459,7 εκατ. ευρώ.

Από την παραπάνω λίστα, είναι φανερό πως η Αγγλία έχει τις περισσότερες οικονομικά εύρωστες ομάδες.  Και μπορεί βέβαια οι ισπανικές ομάδες να διατηρούν την 1η και τη 2η θέση, όμως η Premier League καταλαμβάνει τις μισές θέσεις της δεκάδας. Αυτό άλλωστε αποτελεί χαρακτηριστικό του εξαιρετικού πρωταθλήματος που έχει η Αγγλία, και κάνει το ποδόσφαιρο της σημείο αναφοράς παγκοσμίως.

Πέρυσι πρωταθλήτρια Αγγλίας στέφθηκε η Λίβερπουλ, η οποία είχε να πάρει αυτόν τον τίτλο από το 1990. Έτσι, μετά από 30 χρόνια οι «κόκκινοι» επέστρεψαν και πάλι στην κορυφή. Για τη φετινή σεζόν τα κορυφαία φαβορί στο στοίχημα Πρέμιερ Λιγκ της bwin είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, καθώς έχουν διεξαχθεί μόνο λίγες αγωνιστικές, ήδη φαίνεται ότι αυτές οι 3 αγγλικές ομάδες θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.



Η Premier League άλλωστε, διαθέτει πληθώρα αξιόλογων ομάδων, και απόδειξη είναι πως  τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα 5 διαφορετικές ομάδες. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μόνο στην Αγγλία μπορεί να συμβεί!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.