Νέα Σμύρνη: Ιερέας και πιστοί στην Αγία Φωτεινή, αγνόησαν την καραντίνα (VIDEO)




Ιερέας στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος παρά την απόφαση που επιβάλει την τέλεση όλων των ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών, όχι μόνο καλεί τους πιστούς μέσα στην εκκλησία, αλλά τους παροτρύνει και να κοινωνήσουν.
«Όσοι είστε δεξιά και αριστερά, μπορείτε να έρθετε από το κέντρο, να μπείτε μέσα, να κοινωνήσετε ή να πάρετε αντίδωρο».

Οι πόρτες του ναού της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη, ανοίγουν και οι πιστοί εισέρχονται μαζικά στο ναό, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και παρά την νέα κοινή υπουργική απόφαση που επιβάλει την τέλεση όλων των ακολουθιών, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία των πιστών.

Πιστοί και ιερέας παραβλέπουν την καραντίνα κι ενώ στην είσοδο της εκκλησίας υπάρχει ανακοίνωση που αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται η προσέλευση για τους πιστούς.

«Σκάσατε πια, αν δεν πάρετε με τις κάμερες δεν μπορείτε, δεν μπορείτε»



Αυτή είναι η αντίδραση του ιερέα όταν βλέπει την κάμερα του Μega έξω από την εκκλησία. Λίγη ώρα πριν, όμως ο ίδιος ιερέας καλούσε τους πιστούς που παρακολουθούσαν την ακολουθία έξω από την εκκλησία, να εισέλθουν στο ναό.

Ιερή ακολουθία μέσω διαδικτύου
Στην Αργολίδα, δύο ιερείς, πατέρας και γιος, ξεκίνησαν και πάλι, όπως και στο πρώτο lockdown, να τελούν διαδικτυακά τις Ιερές Ακολουθίες από το στούντιο που δημιούργησαν οι ίδιοι μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Κίο, σεβόμενοι τους νόμους της πολιτείας και θέλοντας να παραμείνουν δίπλα στους πιστούς, με γνώμονα πάντα την ασφάλειά τους.

«Οι ιερές ακολουθίες του εσπερινού και της παρακλήσεως μεταδίδονται αν τακτικά χρονικά διαστήματα, μέσα στην εβδομάδα από το προσωπικό μου κανάλι στο facebook με το όνομα πατήρ Ηλίας Γάτσιος. Είναι μια έξυπνη κίνηση ας μου επιτραπεί ο όρος αυτός ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι άνθρωποι που πλέον μένουν στο σπίτι και βεβαίως είμαστε ασφαλείς στο σπίτι εξαιτίας αυτής της πανδημίας να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να μας βλέπουν και ζωντανά.»

Κάθε απόγευμα, πατέρας και γιος, λάτρεις και οι δύο της τεχνολογίας, ρυθμίζουν τον ήχο, φοράνε τα ακουστικά και μεταδίδουν διαδικτυακά τον εσπερινό δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να παρακολουθούν την ακολουθία, ασφαλείς, από το σπίτι. (Πηγή: megatv.com)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.