Νέα Σμύρνη: Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Ιωσηφόγλειου Ορφανοτροφείου




Δικαιώνονται οι πολυετείς προσπάθειες του Δήμου Νέας Σμύρνης με την μεταβίβαση του Ιωσηφόγλειου Ιδρύματος – Ορφανοτροφείου στο Δημόσιο και επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω αξιοποίηση του ακινήτου για κοινωνικούς σκοπούς. Η ρύθμιση για το Ίδρυμα Χαράλαμπος Ιωσηφόγλου το οποίο βρίσκεται επί των οδών Συγγρού, Τραλλέων και Πλαστήρα, εντός των ορίων του Δήμου Νέας Σμύρνης, συμπεριλήφθηκε με το άρθρο 20 στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το οικόπεδο και το ιστορικό κτίριο μεταβιβάζεται κατά κυριότητα στο Υπουργείο, δηλαδή στο ελληνικό Δημόσιο.

Με την ρύθμιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το ακίνητο μεταβιβάζεται χωρίς καμία άλλη φορολογική ή οικονομική υποχρέωση δίνοντας τη δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να ρυθμίζει τη διάθεση ή τη χρήση των χώρων του κτιρίου τόσο σε ΝΠΔΔ όσο και σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ή άλλους φορείς της Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης για αποκλειστικά κοινωνικούς, προνοιακούς και κοινωφελείς σκοπούς.

O Δήμος ευχαριστεί θερμά τον βουλευτή Νοτίου Τομέα Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Σπανάκη για την συμπαράστασή του στις επίμονες προσπάθειές του, καθώς ήταν σημαντική η συμβολή του για την επιτυχή κατάληξη του εγχειρήματος.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.