Η Περιφέρεια Αττικής τοποθετεί νέους ιστούς ηλεκτροφωτισμού, σε Βουλιαγμένη και Βάρκιζα




Με στόχο την αποτελεσματικότερη θωράκιση της ασφάλειας των οδηγών, η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί, μέσω της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, εργασίες άρσης επικινδυνότητας σε 100 σιδηροϊστούς ηλεκτροφωτισμού, στην Παραλιακή Λεωφόρο στην περιοχή της Βουλιαγμένης (οδός Αθηνάς ρεύμα προς Αθήνα και οδός Αλκυονιδών ρεύμα προς Βάρκιζα).

Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Επείγουσες Εργασίες Άρσης Επικινδυνότητας σε δίκτυα ΗΦ που συντηρεί η ΔΙΔΙΜΥ» προϋπολογισμού 1.5 εκ €.

Ειδικότερα, λόγω συνεχών επιχώσεων με φυτική γη στις νησίδες που παρεμβάλλονται μεταξύ των δύο παραπάνω ρευμάτων κυκλοφορίας οι οποίες επί σειρά ετών λάμβαναν χώρα, διαπιστώθηκε ότι τμήματα των σιδηροϊστών ηλεκτροφωτισμού βρίσκονταν θαμμένα στο έδαφος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλείται συνεχής σώρευση υδάτων η οποία προκάλεσε σημαντική διάβρωση των ιστών στη βάση τους, η οποία επηρεάζει την ευστάθεια αυτών και προκαλεί ως εκ τούτου την πιθανότητα κατάπτωσή τους σε περίπτωση πολύ ισχυρών ανεμοπιέσεων.

Η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αποκαταστήσει την ασφάλεια στο οδικό της δίκτυο, ξεκίνησε εργασίες πλήρους ανακατασκευής των βάσεων των ιστών, ώστε να ανυψωθούν έναντι της στάθμης του εδάφους. Στην συνέχεια θα τοποθετηθούν νέοι ιστοί ηλεκτροφωτισμού, μιας και οι παλιοί παρουσιάζουν διαβρώσεις που εν δυνάμει θα αποτελούσαν κίνδυνο για την ευστάθεια αυτών.



Παράλληλα με έργο προϋπολογισμού 37 εκ € το οποίο πρόκειται να συμβασιοποιηθεί σύντομα, θα τοποθετηθούν και φωτιστικά LED προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Με αφορμή τις εργασίες ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Στόχος μας ο εκσυγχρονισμός και η ελαχιστοποίηση των κινδύνων στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Η ασφάλεια των πολιτών είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και σ΄αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε καθημερινά, χωρίς χρονοτριβές. Θέλω να ευχαριστήσω τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άρτια δουλειά που επιτελούν».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.