Η αναζήτηση του κατάλληλου εκπαιδευτικού για ιδιαίτερα μαθήματα σε 3 βήματα




Είναι ευρέως γνωστό πως το βασικό πλεονέκτημα των ιδιαίτερων μαθημάτων είναι ότι προσφέρουν μια μοναδική και εξατομικευμένη μαθησιακή εμπειρία. Η μεμονωμένη προσοχή, η ενθάρρυνση της κριτικής σκέψης, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η μετάδοση γνώσης από τον κατάλληλο δάσκαλο, όχι μόνο βελτιώνουν τις ακαδημαϊκές μας επιδόσεις, αλλά και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Στο παρελθόν, η εύρεση του ιδανικού εκπαιδευτικού για ιδιαίτερα μαθήματα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αν ήμασταν τυχεροί, θα βασιζόμασταν σε συστάσεις από το οικογειακό ή φιλικό μας περιβάλλον… Αν όχι, η αναζήτησή μας περιοριζόταν σε εφημερίδες αγγελιών ή σε «χαρτάκια» και διαφημιστικά κολλημένα στις κολώνες! Σήμερα πλέον, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά αφού, με τη βοήθεια του διαδικτύου και της πλατφόρμας του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών, ο καθηγητής μας βρίσκεται μόνο ένα κλικ μακριά! Το μόνο που πρέπει να σκεφτούμε είναι τι χρειαζόμαστε εμείς από τον «κατάλληλο» εκπαιδευτικό..!

Βήμα πρώτο: Αναγνωρίζω τις ανάγκες μου

Ο κάθε μαθητής είναι μοναδικός· με τις δικές του δυνάμεις και αδυναμίες, τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, τη δική του στάση και συμπεριφορά, το δικό του ρυθμό αλλά και τύπο μάθησης.  Η εκπαίδευση είναι μια πολύ ιδιαίτερη και διαφορετική εμπειρία για τον καθένα μας  και συνεπώς δεν υπάρχει μία «απάντηση» που να ταιριάζει σε όλους!



Αρχικά, λοιπόν, ο καθένα μας θα πρέπει να αναρωτηθεί:

  • Ποιος είναι ο λόγος που ξεκινάω ιδιαίτερα μαθήματα; Τι στόχο θέλω να επιτύχω;
  • Ποιες είναι οι δυσκολίες που έχω αντιμετωπίσει έως τώρα; Πού δυσκολεύομαι περισσότερο;
  • Πόσο χρόνο μπορώ/επιθυμώ να αφιερώσω στο συγκεκριμένο μάθημα;
  • Ποιο είναι το budget που μπορώ να διαθέσω;
  • Πώς μου αρέσει να μαθαίνω
  • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού για εμένα εκπαιδευτικού;

Αφού λοιπόν σχηματίσουμε ξεκάθαρη εικόνα των αναγκών μας, θα αναζητήσουμε τον εκπαιδευτικό που θα μπορεί να τις καλύψει, ώστε να μας βοηθήσει να επιτύχουμε το στόχο μας με τον πιο αποδοτικό τρόπο!

Βήμα δεύτερο: Συγκρίνω εκπαιδευτικούς από την ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών

Η διαδικτυακή αναζήτησή μας αρχίζει και τελειώνει στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου Καθηγητών, της πιο αξιόπιστης, διαδικτυακής πλατφόρμας εύρεσης εκπαιδευτικών για ιδιαίτερα μαθήματα!

Στην πλατφόρμα του Δικτύου μπορούμε να βρούμε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων για αντικείμενα που αφορούν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες· από καθημερινή μελέτη Δημοτικού, υποστήριξη στα σχολικά μαθήματα Γυμνασίου-Λυκείου, εκμάθηση ξένων γλωσσών, μουσικών οργάνων, εικαστικών έως και προετοιμασία φοιτητών για τις πανεπιστημιακές εξετάσεις.

Εύκολα και γρήγορα, πληκτρολογώντας το μάθημα και την περιοχή που μας ενδιαφέρουν, έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε ανάμεσα σε εκατοντάδες βιογραφικά καθηγητών, πτυχιούχων των σημαντικότερων πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού και πιστοποιημένων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων. Μπορούμε λοιπόν να είμαστε σίγουροι πως ο άθρωπος που θα αναλάβει την εκπαίδευσή μας είναι πραγματικά καταρτισμένος επαγγελματίας!

Έτσι, χωρίς χάσιμο χρόνου, μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα για τις σπουδές, τις εξειδικεύσεις, τη διδακτική πείρα, τα προσόντα και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευτικών! Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τα διάφορα διαθέσιμα φίλτρα (ηλικίας και εξειδικεύσεων), καθοδηγούμαστε σε πιο στοχευμένες αναζητήσεις, έως ότου ξεχωρίσουμε εκείνους που ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες και τις επιθυμίες μας!

Βήμα τρίτο: Επιλέγω εκπαιδευτικό και επικοινωνώ μαζί του

Έχοντας καταλήξει σε μία ή ενδεχομένως και περισσότερες επιλογές, εκδηλώνουμε ενδιαφέρον για μια πρώτη επαφή μαζί τους, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας.

Η επικοινωνία με τους καθηγητές του Δικτύου είναι άμεση, ώστε να εξυπηρετούμαστε το συντομότερο δυνατό, ενώ στην περίπτωση που δυσκολευόμαστε ή δε βρίσκουμε ακριβώς αυτό που αναζητούμε, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καλέσουμε στο τηλεφωνικό κέντρο και να ζητήσουμε βοήθεια και υποστήριξη.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών, γνωρίζοντας πως η επένδυση στη μάθηση είναι η σπουδαιότερη και πιο αποδοτική επένδυση για το μέλλον, έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα δεκάδες χιλιάδες γονείς και μαθητές στην αναζήτηση πεπειραμένων εκπαιδευτικών για ιδιαίτερα μαθήματα, με γνώση των νέων τεχνολογιών, συνεχή επιμόρφωση, όρεξη για δουλειά και αγάπη για τη διδασκαλία!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.