Ερωτική αντιζηλία ο λόγος επίθεσης κατά του Έλληνα ιερέα – Είχε ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του δράστη




Στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας βρίσκεται ο ένοπλος που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον ορθόδοξο ιερέα στη Λυών.

Τα κίνητρά του συνδέονται με ερωτική αντιζηλία. Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 και ο δράστης συνελήφθη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο 40χρονος Georgi P., γεωργιανής υπηκοότητας, αφού ομολόγησε την πράξη του, αποκάλυψε ότι ο Έλληνας ιερέας είχε παράνομη ερωτική σχέση με τη σύζυγό του.

Πρόκειται επομένως για μια υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου και όχι για μια τρομοκρατική επίθεση, όπως ειπώθηκε αρχικά. Ο εν λόγω Γεωργιανός «είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εισαγγελέας Nicolas Jacquet.

Υπό κράτηση βρίσκεται και η σύζυγος του ενόπλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Ο ορθόδοξος ιερέας, ελληνικής καταγωγής, δέχτηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο, την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών. Η μία σφαίρα βρήκε τον 52χρονο στο ήπαρ και η άλλη στον θώρακα.



Ο ορθόδοξος ιερέας «βγήκε από το κώμα», όπως ανέφερε την Τετάρτη ένας υπεύθυνος της ελληνο-ορθόδοξης εκκλησίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η υγεία του διατρέχει ακόμη κίνδυνο. Σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας της πόλης Γκρενόμπλ, ο ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης, 52 ετών, «υποφέρει ψυχολογικά» και πρέπει να χειρουργηθεί εκ νέου. «Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Οι συγγενείς του απαγορεύεται να τον δουν», ανέφερε.
Πηγή: iefimerida.gr


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/erotiki-antizilia-o-logos-epithesis-kata-toy-ellina-ierea-eihe-erotiko-desmo-me-ti-syntrofo

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.