Ενεργοποιήθηκε για δεύτερη φορά ο «Έκτακτος Δημοτικός Μηχανισμός» από τον Δήμο Ηλιούπολης
Ο Δήμος Ηλιούπολης με ένα τηλεφώνημα στο πλευρό του ευάλωτου δημότη για κατ’οίκον εξυπηρέτηση και ψυχολογική υποστήριξη

Ενεργοποιήθηκε για δεύτερη φορά ο «Έκτακτος Δημοτικός Μηχανισμός» από τον Δήμο Ηλιούπολης για τους ευάλωτους δημότες εξασφαλίζοντάς τους την πρόσβαση σε βασικά αγαθά διατροφής, υγείας και υγιεινής με «κατ’ οίκον» εξυπηρέτηση, ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
ΟΙ δημότες μπορούν να καλούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα 210 9970 -013, -051, -009, και -055 από τις 08:00 έως τις 20:00 ή να στείλουν e-mail στο [email protected] .

Για όσο διαρκεί το «lockdown» ο Δήμος Ηλιούπολης θα εξυπηρετεί στο σπίτι τους συμπολίτες που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και χρειάζονται βοήθεια με:

• Παράδοση στο σπίτι ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα από το super market ή φάρμακα), με προσυνεννόηση και παραγγελία.
• Παράδοση στο σπίτι δωρεάν ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου.
• Παραλαβή αιτήσεων διεκπεραίωσης αιτημάτων, επικύρωση γνήσιου υπογραφής, παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ κλπ.
• Υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου.

Η πολύτιμη πείρα που αποκτήθηκε κατά τη συνεργασία των Κοινωνικών Υπηρεσιών με τη «βοήθεια στο Σπίτι» και τους συμπολίτες εθελοντές, αποτελεί ισχυρό εφόδιο για τις συνθήκες του νέου «lockdown».

Ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης για την καταγραφή και την στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων.

“Υπάρχουν γύρω μας συμπολίτες οικονομικά αδύναμοι, άνεργοι, με κινητικές δυσκολίες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ χωρίς υποστήριξη, χρόνια πάσχοντες κλπ, που έχουν την ανάγκη μας. Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να επιτελέσουμε μαζί το κοινωνικό μας καθήκον, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το σύνθημα του Δήμου Ηλιούπολης, σαν «Δήμος της Αλληλεγγύης».
Την περασμένη άνοιξη όλες οι δημοτικές παρατάξεις εκδήλωσαν επιθυμία να συμβάλλουν στις δράσεις αλληλεγγύης, ενώ πολλοί συμμετείχαν σ’ αυτές.

Σήμερα τις προσκαλούμε να δημιουργήσουμε και να πλαισιώσουμε μαζί επιτροπή κοινωνική αλληλεγγύης, που θα συνδράμει εθελοντικά τις υπηρεσίες και ενθαρρύνουμε τους πάντες να πυκνώσουν τα μητρώα εθελοντών του Δήμου μας, τηλεφωνικά στον αριθμό 210 9970156 ή ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: ⬇️

https://forms.gle/K4un2bwa2kopwmWCA “, επισημαίνει ο Δήμαρχος, Γιώργος Χατζηδάκης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.