Δήμος Αλίμου: Δίπλα στους μαθητές που έχουν πραγματικά ανάγκη




Ολοκληρώθηκε η διανομή tablets και φορητών Η/Υ (laptops) στα δημοτικά σχολεία του Αλίμου για την εξυπηρέτηση των μαθητών στην τηλε – εκπαίδευση. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο εξοπλισμός παρέχεται σε μαθητές, με κοινωνικά κριτήρια, ενώ από την πλευρά του δήμου, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση των ταχυτήτων σύνδεσης, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνα Γκόνη και την αντιπρόεδρο, Μαρία Αραπάκη, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να μην μείνει κανείς μόνος του μέσα στη δίνη της κρίσης.

“Όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, κανένας δεν θα μείνει μόνος του μέσα στη δίνη της κρίσης” δήλωσε ο δήμαρχος
“Ήδη από εχθές, ολοκληρώθηκε η διανομή και επιπλέον στα σχολεία της πόλης μας, ώστε να εξυπηρετηθούν μαθητές και δάσκαλοι στη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης.
Ο εξοπλισμός παρέχεται από τον Δήμο με κοινωνικά κριτήρια (στους πιο αδύναμους οικονομικά) και κατόπιν συνεργασίας με τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, για ζητήματα όπως: ποιοι και πόσοι χρειάζονται εξοπλισμό, τι προδιαγραφές πρέπει να έχουν τα μηχανήματα κ.λπ.


Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε και τις ταχύτητες των συνδέσεων internet στις σχολικές μονάδες, ώστε να υποστηρίζεται πλήρως όλη η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης.
Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή δασκάλου-συμμαθητών, μπορούμε όμως να είμαστε “κοντά” ο ένας στον άλλον με πράξεις αλληλεγγύης, συνεργασίας, στήριξης και αγάπης.
Ευχαριστώ θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς και όλες τις αιρετές συνεργάτιδές μου (δημοτικές συμβούλους) που έχουν αναλάβει τη φροντίδα για τη δράση αυτή -ναι, είναι όλες γυναίκες και είναι όλες αξιοθαύμαστες!”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.