“Ανατροπή στη Γλυφάδα” – Προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας
(Ενημέρωση – Κάλεσμα της παράταξης “ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ” – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία)

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Γλυφάδας με την συμμετοχή του Δημοτικού μας Συμβούλου Τάσου Ταστάνη.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Στην αρχή της συζήτησης ο επικεφαλής της Δημοτικής μας παράταξης Τάσος Ταστάνης, τόνισε, ότι με αφορμή την πανδημία είναι αναγκαίο και απαραίτητο  να επαναπροσδιοριστεί  ο ρόλος και οι ευθύνες της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης  σ’ αυτή την περίοδο. Θα πρέπει  άμεσα να παρθούν εκείνα τα μέτρα και εκείνες οι πρωτοβουλίες, έτσι ώστε πάνω από όλα να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές. Να υπάρξει αναθεώρηση και τροποποίηση  του προϋπολογισμού για να βρεθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι. Να απαιτήσει και να διεκδικήσει ο Δήμος από την κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και  για να στηριχθεί και να ενισχυθεί  πάση θυσία το Δημόσιο σύστημα υγείας (ΕΣΥ). Δεν υπάρχει άλλος δρόμος  για να αντιμετωπίσουμε αυτή  την τραγωδία  που ζούμε. Τα προβλήματα πλέον σε όλα τα νοικοκυριά και στους συμπολίτες μας, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν  την υγεία,  τα οικονομικά αδιέξοδα, τη φτώχεια, την ανεργία, τις  απολύσεις των εργαζομένων, τα κλειστά μαγαζιά, την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση.

Στην παρέμβασή του ο Τάσος Ταστάνης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις όπως είχαμε κάνει και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

  • Πιο συγκεκριμένα θέσαμε επιτακτικά την απαίτηση να εξασφαλίσει ο Δήμος Γλυφάδας πρόσβαση σε δωρεάν τεστ κορωνοιού:

– για τους εργαζόμενους στον Δήμο και ειδικά στην καθαριότητα ανά 15νθήμερο

– με την όποια επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, τεστ στους δασκάλους και καθηγητές των σχολικών μονάδων του Δήμου. Στην Γλυφάδα, όχι στο Περιστέρι όπως συνέβη στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Επίσης θα πρέπει να φροντίσει και την εξασφάλιση τεστ για χρήση σε περίπτωση κρουσμάτων στο διδακτικό προσωπικό μελλοντικά.

  • Το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας πρέπει να αναλάβει την εποπτεία, προγραμματισμό και έλεγχο της πανδημίας σε επίπεδο Δήμου.
  • Με Άμεση Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Γλυφάδας με επιπλέον Παθολόγους, Πνευμονολόγους
  • Με εξασφάλιση Κινητής Μονάδας του ΕΟΔΥ (500  έχει αναφέρει ότι θα δημιουργήσει ο υπ. Υγείας) για έλεγχο στα Γηροκομεία, ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές που λειτουργούν στον Δήμο  και για τυχαίο έλεγχο του πληθυσμού με επιστημονικό τρόπο ώστε να ελέγχεται η πορεία της μετάδοσης του ιού.
  • Ο Δήμος να απαιτήσει την δημιουργία ΤΟΜΥ, στην Άνω Γλυφάδα – Τερψιθέα. Έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες που έχουμε καταθέσει αυτή την πρόταση. Με την ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας ο υπ. Υγείας δείχνει να κατανοεί πλέον την ανάγκη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Απαιτείται συνεπώς να εισακουσθεί η πρότασή μας και να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Δήμο για την δημιουργία του ΤΟΜΥ στην Τερψιθέα. 
  • να αναπτύξει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι (με την απαραίτητη στελέχωση) με καταγραφή των ευάλωτων και ευπαθών συμπολιτών μας.
  •  Συμβουλευτική γονέων για στήριξη των παιδιών στον καιρό της πανδημίας
  • Υποστηρικτικές υπηρεσίες (Ψυχολογικές, ειδικές θεραπείες προς τα παιδιά κλπ)

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Καταγραφή διαθέσιμων χώρων για την αποσυμφόρηση των αιθουσών (γυμναστήρια, αίθουσες ΚΑΠΗ, Γκόλφ, και κάθε διαθέσιμου χώρου).

Υπό την εποπτεία του Κέντρου Υγείας σύσταση τοπικής μονάδας παρακολούθησης και ελέγχου της πανδημίας με ιδιαίτερη στόχευση τις σχολικές μονάδες (με διενέργεια συνταγογραφούμενων δωρεάν τέστ κλπ.) Πιστεύουμε στην πρόληψη και διεκδικούμε την διενέργεια δωρεάν τεστ covid-19 στους εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολείων, κάθε 15 ημέρες.

Για όσο καιρό κρατάει η πανδημία να οργανώσει ένα δίκτυο εθελοντών γιατρών που δραστηριοποιούνται στην Γλυφάδα (Παθολόγων, Πνευμονολόγων , Παιδιάτρων, Γενικών Γιατρών) οι οποίοι θα αμείβονται από τον Δήμο ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΟΣ για να εξετάζουν Δωρεάν Συμπολίτες μας, πέραν των ραντεβού που μπορεί να κάνει το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας. ( που παρεμπιπτόντως εξυπηρετεί και άλλο κόσμο εκτός Γλυφάδας).

  • Ανακατανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού και δημιουργία τροφοδότη λογαριασμού για δαπάνες αντιμετώπισης του covid-19.
  • Ενίσχυση του προϋπολογισμού των Σχολικών Επιτροπών.

Τις  προτάσεις μας αυτές τις καταθέτουμε και στοΔημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25/11/20 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Καλούμε τους φορείς, συλλόγους εργαζομένων, επαγγελματιών, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να εμπλουτίσουν τις προτάσεις αυτές και να πιέσουν για τη λήψη μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.