Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής




Με μια ιστορική απόφαση το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στη φυλακή τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή .

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι, ανέβηκε στην έδρα και στην αυλαία της δίκης Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου: Αναστολή υπό όρους χορηγήθηκε σε μόνο 12 από τους 51 καταδικασθέντες, κόντρα στην εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να δοθεί αναστολή σε όλους.

Ως εκ τούτου, στη φυλακή οδηγείται όλη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής: Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Γερμενής, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς, Ματθαιόπουλος.
Από τους 12 στους οποίους δόθηκε αναστολή, είναι και οι εξής πρώην βουλευτές: Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια, οι οποίοι δεν θα φυλακιστούν υπό όρους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι εξής: Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Ιωάννη Λαγό 13 χρόνια και 8 μήνες, για τον Ηλία Κασιδιάρη 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Γιώργο Γερμενή 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Χρήστο Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες, για τον Ηλία Παναγιώταρο 13 χρόνια και για τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο 10 χρόνια.



Λίγη ώρα νωρίτερα, το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη ώστε να ερευνηθούν «κυβερνητικές παρεμβάσεις» του 2013, για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής κορυφώθηκε χθες όταν η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου εμφανίστηκε ανυποχώρητη ως προς την «αθωωτική» της πρόταση για τις αναστολές.

Την εισαγγελέα της έδρας είχε -μια ημέρα πριν- «αδειάσει» η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, ζητώντας διευκρινίσεις για την πρότασή της. Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.