Ο Κονδύλης στον Alpha για τους βανδαλισμούς στα σχολεία: Κάνουμε τους ντετέκτιβ γιατί η αστυνομία είναι απούσα (VIDEO)




Στην εκπομπή του ALPHA «Ώρα για Μελέτη», μίλησε σήμερα ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης για τους βανδαλισμούς σε σχολεία της πόλης, με αφορμή το βίντεο που δείχνει νεαρούς να προκαλούν καταστροφές στην τουαλέτα για μαθητές με κινητικά προβλήματα, στο 1ο Λύκειο.

“Tο επόμενο βράδυ μπήκαν σε αίθουσα και έβαλαν φωτιά” είπε ο δήμαρχος “Οι γείτονες φωνάζουν καλούν το 100, αλλά η αστυνομία είναι απούσα. Μπήκαμε εμείς στην διαδικασία να κάνουμε τους ντεντέκτιβ, μαζεύουμε στοιχεία και ετοιμάζουμε φάκελο που θα στείλουμε στον εισαγγελέα.

Ήδη έχουμε βάλει σε όλα τα σχολεία δυνατό φωτισμό Led, συστήματα συναγερμού και κάμερες με ένδειξη ότι γράφουν μόνο τη νύχτα.

Θα πρέπει να σας πω ότι έχω γίνει δέκτης διαφόρων σχολίων, ότι οι κάμερες γράφουν και την ημέρα, ότι κάνουμε τα σχολεία Big Brother και διάφορα άλλα περίεργα. Στο σπίτι μας γιατί βάζουμε κάμερες; Στα σχολεία που το βράδυ δεν λειτουργούν γιατί δεν πρέπει να καταγράφουμε όσους μπαίνουν μέσα είτε για να κλέψουν είτε για να κάνουν βανδαλισμούς.



Στο συγκεκριμένο σχολείο (1ο Λύκειο) τις ημέρες των καταλήψεων ξήλωσαν τα καλώδια και έσπασαν τις κάμερες. Σε διπλανό σχολείο είχαμε πάλι βανδαλισμούς, υπήρχαν κάμερες και μόλις πήγαμε να πάρουμε το βίντεο, διαπιστώσαμε ότι είχαν βγάλει από την πρίζα το σύστημα”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.