Κορωνοϊός: Τα εξανθήματα δείχνουν να αποτελούν σύμπτωμα κορωνοϊού




Την προσθήκη των εξανθημάτων στην επίσημη λίστα των συμπτωμάτων του κορωνοϊού ζητούν ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δερματικά εξανθήματα είναι τόσο ενδεικτικά, που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον επίσημο κατάλογο των συμπτωμάτων του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να σωθούν ζωές.

Μάλιστα, γιατροί και επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα εξανθήματα θα πρέπει να ληφθούν εξίσου σοβαρά υπ’ όψιν, όπως και ο πυρετός, ο συνεχής βήχας και η απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Ως εκ τούτου, όσοι βλέπουν εξανθήματα, θα πρέπει να λαμβάνουν τα ίδια μέτρα και να απομονώνονται, μέχρι τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων.

Ήδη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συμπεριλάβει στη λίστα του «εξάνθημα στο δέρμα ή αποχρωματισμό των δακτύλων ή των ποδιών», ως συμπτώματα της νόσου, κάτι που ακόμη στη Βρετανία δεν έχει συμβεί.



Μάλιστα, η ένωση δερματολόγων και εταιρεία επιστήμης υγείας, όπως και ερευνητές του King’s College δημιούργησαν ιστότοπο που δείχνει εικόνες δερματικών εξανθημάτων που είναι συμπτώματα του κορωνοϊού, για να βοηθήσουν τους ασθενείς να αναγνωρίσουν τα δικά τους. (Πηγή: protothema.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.