Ανδρέας Ευθυμίου: Να μην αφήσουν να ανοίξουν κερκόπορτες για άλωση της παραλίας μας




Kείμενο – παρέμβαση του δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου για την παραλία:

Σε μια περίοδο που η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες του Δήμου μας επιδιώκουμε την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης της ανάπλασης της παραλίας και τη δημοπράτηση της Β΄ φάσης, διατυπώθηκε η πρόταση για κατασκευή κολυμβητηρίου από τη μείζονα αντιπολίτευση.

Επίσης τέθηκε ερώτημα για το κόστος συντήρησης ολόκληρης της έκτασης ενώ ακόμα το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι σε όλους γνωστό ότι στην Β΄ φάση του έργου προβλέπεται η λειτουργία δύο κολυμβητικών δεξαμενών, τόσο για αθλητική όσο και για ψυχαγωγική ή θεραπευτική χρήση.

Όμως, το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει με την πρόταση είναι ότι η κατασκευή κολυμβητηρίου προϋποθέτει αλλαγές στις χρήσεις γης, δηλαδή στο Προεδρικό Διάταγμα του Φαληρικού Μετώπου, κάτι που επιδιώκουν και επιθυμούν και τα μεγάλα συμφέροντα. Ένα Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο έχουμε συμφωνήσει όλοι και προβλέπει ότι η έκταση είναι υπερτοπικός χώρος πρασίνου – αναψυχής – πολιτισμού και ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων.



Μετά την ολοκλήρωση των έργων της Α΄ φάσης ο χώρος των 270 στρεμμάτων είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για παντός είδους «αξιοποίηση και εκμετάλλευση». Ακούγονται σχέδια για ανέγερση πολυτελών διαμερισμάτων αναψυχής, για μαρίνες μεγάλων σκαφών, για χώρους διασκέδασης υψηλού επιπέδου τουριστών κλπ.Πολλοί περιμένουν την ευκαιρία να ανοίξει ο δρόμος για αλλαγή του προεδρικού Διατάγματος και τι το καλύτερο να ανοίξει μάλιστα με υπογραφές κατοίκων και αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Βέβαια οι κάτοικοι δεν μπορούν να γνωρίζουν τις «λεπτομέρειες» αυτές.

Όμως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει πολύ καλά! Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια που οδηγεί σε αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος για την παραλία μας.

Όσον αφορά το κόστος συντήρησης του πάρκου σε αυτό έχουν συμφωνήσει όλοι από το 2011, ότι ο Φαληρικός Όρμος αντιμετωπίζεται σαν ενιαίο σύνολο και τα έσοδα από άλλες χρήσεις διατίθενται για την συντήρηση του συνόλου.

Η «αγωνία» για το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του πάρκου, μήπως τυχαίνει να συμπίπτει με τους ευσεβείς πόθους ορισμένων για την ιδιωτικοποίησή του, με πρόσχημα την κάλυψη του κόστους συντήρησής του;Για αυτό καλώ όλους τους πολίτες σε Μοσχάτο και Ταύρο, όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και όλες τις παρατάξεις στο Δ.Σ να μην αφήσουν να ανοίξουν κερκόπορτες για άλωση της παραλίας μας. Απαιτούμε την ίδρυση φορέα διαχείρισης με συμμετοχή των Δήμων και της Περιφέρειας. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την δημοπράτηση των έργων της Β΄ φάσης χωρίς καμία καθυστέρηση.

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση της Β΄ φάσης, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο σχεδιασμό, με βάση και τη σύσκεψη της 11ης Ιουνίου 2020 στο Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε και πολύ περισσότερο να αποδεχθούμε προτάσεις που μπορεί να αποτελέσουν τον Δούρειο Ίππο για την παραλία μας. Το πλήρες κείμενο της παρέμβασής μου για την Παραλία: https://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/…/doyreios-ippos…/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.