Αλλάζει η μορφή της Καισαριανής – Έργα 20 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος




Έργα, ύψους 20 εκατ. ευρώ, που αλλάζουν τη μορφή της Καισαριανής ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Καισαριανής.

Στόχος των έργων, που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι να αξιοποιηθεί το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και να αναδειχθεί η Καισαριανή σε έναν υπερ-τοπικό πόλο ενδιαφέροντος για όλους τους Έλληνες αλλά και για τουρίστες.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, σκοπός του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης είναι «να αναδείξουμε την ιστορία της και να κάνουμε τη ζωή των πολιτών της καλύτερη, με περισσότερες δυνατότητες και προοπτικές για τους νέους ανθρώπους που αξίζει να αγαπούν τη γειτονιά και την πόλη, στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι γονείς τους ή ήρθαν από άλλες περιοχές της Αθήνας σε μια γειτονιά που έχει μοναδικά χαρακτηριστικά».

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι η ενότητα των Ελλήνων κι επισήμανε, ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, «η Καισαριανή πρέπει να είναι ένα σύμβολο της Εθνικής μας ενότητας».



Τα έργα που ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος είναι τα εξής:

Αστική Αναζωογόνηση

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι ένας ιστορικός χώρος 465 στρεμμάτων που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Στο χώρο αυτό έχουν ωριμάσει και θα προταθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

  • Σκοπευτική εταιρεία. Θα γίνει αποκατάσταση πτέρυγας όπου θα στεγαστεί βιβλιοθήκη, εκθεσιακός χώρος κ.ά.
  • Το ιστορικό κέντρο Χάραμα θα αποκατασταθεί και θα γίνει χώρος διδασκαλίας μουσικών παραδοσιακών οργάνων, θα στεγάσει αρχείο ρεμπέτικου τραγουδιού, μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό κ.ά.
  • Θα διαμορφωθεί πάρκινγκ έξω από το Χάραμα
  • Θα δημιουργηθεί ανοιχτό θέατρο 700 θέσεων
  • Θα αναπλαστεί Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
  • Θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις (υπαίθρια γυμναστήρια κ.ά.)
  • Παιδικές χαρές. Θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις
  • Πάρκο δεσποζόμενων ζώων, ενώ μελετάται η κατασκευή τοίχου αναρρίχησης και πίστας σκέιτμπορντ
  • Αστικός εξοπλισμός θα γίνει στο σύνολο του Σκοπευτηρίου (φωτισμός, παγκάκια, μονοπάτια, περίφραξη, βρύσες κ.λπ.)

Το Σκοπευτήριο συνδέεται με την πλατεία της Καισαριανής, η οποία απέχει 2 οικοδομικά τετράγωνα.

Η πλατεία της Καισαριανής θα αναπλαστεί στο σύνολό της με ψυχρά υλικά, έξυπνο φωτισμό, φύτευση κ.ά.

Συμπληρώνεται το έργο αυτό με την ανάπλαση της κεντρικής οδού Εθνικής Αντιστάσεως, μήκους 1800 μέτρων, στα πεζοδρόμια που θα ελευθερωθούν αλλά και στο μεσαίο διάζωμα.

Σε όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις θα γίνει υπογειοποίηση καλωδίων και τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων.

Το έργο αυτό θα υποστηριχθεί με συνοδά υπο-έργα που περιλαμβάνουν βασικό μελετητή, μελέτη κυκλοφοριακής αγωγής, αρχαιολογική επίβλεψη, ΟΚΩ κ.ά.

Μελέτες

Ο Δήμος Καισαριανής προτίθεται να υποβάλλει τρείς μελέτες. Ειδικότερα, θα αφορούν:

  • Κατασκευή πάρκινγκ στο Κρητικόπουλο, που θα περιλαμβάνει στο πάνω μέρος πράσινο σημείο με γωνιά ανακύκλωσης
  • Γίνεται προσπάθεια αποδέσμευσης χώρου για σχολείο και θα ζητηθεί η σχετική μελέτη
  • Επιπλέον, ο Δήμος βρίσκεται σε διαδικασία αγοράς ακινήτου που θα στεγάσει το “σπίτι του Μικρασιάτη”.

Προσεισμικός έλεγχος

Ο Δήμος διενεργεί τον πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο και θα ζητήσει, σύμφωνα με τα σχετικά πορίσματα, επιπλέον μελέτες και παρεμβάσεις, όπου απαιτηθούν.

Συντήρηση σχολικών υποδομών και ανοιχτών αθλητικών χώρων

Ο Δήμος Καισαριανής θα υποβάλλει αίτημα για συντήρηση των σχολείων όσο και αθλητικών χώρων.

Δράσεις ηλεκτροκίνησης

Μελετάται ο χώρος φόρτισης και ο Δήμος θα προτάξει λεωφορεία για αστική συγκοινωνία και λοιπά οχήματα.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζοντας τα έργα είπε:

«Κύριε Δήμαρχε, αξιότιμα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Καισαριανής, Κυρίες και Κύριοι, εκπρόσωποι του λαού της Καισαριανής.

Είναι ξεχωριστή χαρά για μένα. Βρίσκομαι, σήμερα, σε μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας μας και της πατρίδας μας και αν μου επιτρέπεται και της Ευρώπης.

Η Καισαριανή είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στους αγώνες της Αντίστασης, για τη θυσία των συμπατριωτών μας στο Σκοπευτήριο, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς Ναζί κατακτητές. Επομένως, κάθε άνθρωπος που έρχεται, εδώ, φίλος της πόλης, επισκέπτης της πόλης, οφείλει, πρώτα απ’ όλα, να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτήν τη γειτονιά, για το συγκλονιστικό της ρόλο στην ιστορία της πατρίδας μας. Και με αφορμή αυτό, πρέπει να πω ότι αυτή η κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει αναλάβει τις ευθύνες της χώρας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, μιας και στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις. Από τις καθημερινές με την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις του έως τις προκλήσεις στα εθνικά θέματα. Αυτή η κυβέρνηση επιμένει να τα αντιμετωπίζει όλα με σχέδιο και αποφασιστικότητα και πάνω απ’ όλα εξασφαλίζοντας την ενότητα όλων των Ελλήνων.

Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει αυτόν τον λαό, όταν είναι ενωμένος. Γι’ αυτό και τιμώ αυτή την ευαίσθητη επιλογή του Πρωθυπουργού μας, ότι πάνω απ’ όλα είναι η ενότητα των Ελλήνων για την οποία αυτή η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί.

Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και με το παραπάνω για τους πολίτες της Καισαριανής.

Η Καισαριανή πρέπει να είναι ένα σύμβολο της Εθνικής μας ενότητας.

Βρίσκομαι εδώ, λοιπόν, κύριε Δήμαρχε, ύστερα από αλλεπάλληλες συνεργασίες που έχουμε, το ΥΠΕΣ, οι συνεργάτες μου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εφαρμογών με εσάς, με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που έχει καθιερώσει αυτή η κυβέρνηση, αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών. Ένα πρόγραμμα που έχει διασφαλισμένους πόρους 2,5 δισ. ευρώ για όλη τη χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ένα πρόγραμμα, από το οποίο η Καισαριανή δικαιούται και αξίζει να πάρει ένα σημαντικό μερίδιο, φτάνει να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Αυτό το πρόγραμμα, λοιπόν, μάς δίνει τη δυνατότητα για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα αλλάξουν το τοπίο αυτής της γειτονιάς.

Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία της πόλης, με απόλυτο σεβασμό στο ότι αποτελεί ένα μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα υπερ-τοπικού ενδιαφέροντος και ότι αποτελεί την αιτία για να επισκεφθεί κάθε πολίτης, κάθε άνθρωπος από οποιαδήποτε γωνιά της Αθήνας, από οποιαδήποτε γωνία της Ελλάδας, από οποιαδήποτε γωνία της Ευρώπης και του κόσμου αυτό τον Δήμο. 

Με σεβασμό σε όλα αυτά, ο στόχος μας είναι, να αναδείξουμε την Καισαριανή ως πόλο ενδιαφέροντος. Να αναδείξουμε την ιστορία της και να κάνουμε τη ζωή των πολιτών της καλύτερη, με περισσότερες δυνατότητες και προοπτικές για τους νέους ανθρώπους που αξίζει να αγαπούν την γειτονιά και την πόλη, στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι γονείς τους ή ήρθαν από άλλες περιοχές της Αθήνας σε μια γειτονιά που έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. 

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που έχουμε συζητήσει και τις οποίες δρομολογούμε. 

Οι παρεμβάσεις αυτές αναπτύσσονται, καταρχάς σε ό,τι αφορά στο χώρο του Σκοπευτηρίου, προτείνονται οι εξής παρεμβάσεις: 

Δημιουργία χώρου βιβλιοθήκης και εκθεσιακού χώρου, με αποκατάσταση της τέντας της Σκοπευτικής εταιρίας.

Το ιστορικό κέντρο ‘‘Χάραμα’’ το θυμόμαστε όλοι όσοι είμαστε από μια ηλικία και πάνω και το έχουν ακούσει οι πάντες. 

Θα αποκατασταθεί και θα γίνει χώρος διδασκαλίας μουσικών παραδοσιακών οργάνων. Και εκεί θα στεγασθεί το μουσείο του Ρεμπέτικου τραγουδιού και του μουσικού Ραδιοφωνικού Σταθμού. 

Θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης έξω από το ‘‘Χάραμα’’. Βασική προτεραιότητα μας είναι η δημιουργία ανοικτού θεάτρου 700 θέσεων, στο συγκεκριμένο χώρο. Επίσης, θα αναπλαστεί το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης. 

Ταυτόχρονα, θα γίνει μια σειρά παρεμβάσειων που θα επιτρέπουν τη χρήση του ευρύτερου χώρου από τις νεότερες γενιές, από τους νεότερους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν να γνωρίσουν αυτόν τον ιστορικό χώρο. Άρα θα προχωρήσουμε σε υπαίθρια γυμναστήρια, σε ελαφριές ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, ως χώρο δράσης και άθλησης των νέων ανθρώπων, στις απαραίτητες παιδικές χαρές, ενώ θα υπάρξει ένας καινούργιος αναβαθμισμένος αστικός εξοπλισμός στο σύνολο του χώρου του Σκοπευτηρίου. Αυτό αφορά στα πάντα, στον φωτισμό, στα παγκάκια κ.λπ.

Το Σκοπευτήριο συνδέεται με την πλατεία της Καισαριανής. Η πλατεία σκοπεύουμε να αναπλαστεί στο σύνολό της, με έξυπνο φωτισμό, καινούρια φύτευση κ.λπ. Ολοκληρώνεται το έργο με την ανάπλαση της κεντρικής οδού, της Εθνικής Αντίστασης, έχει μήκος 1.800 μέτρα, απελευθερώνοντας τα πεζοδρόμια, αλλά και το μεσαίο διάζωμα. Και σε όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις θα προχωρήσουμε σε υπογειοποίηση των καλωδίων και τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομορφιά του περιβάλλοντος, μέσα από μία καινοτόμο τέτοια δράση, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Φυσικά το συνολικό αυτό έργο θα πρέπει να υποστηριχθεί από σημαντικά υπο-έργα περιλαμβάνουν μελέτη κυκλοφοριακής αγωγής, αρχαιολογική επίβλεψη κ.λπ. Με βάση αυτό, εσείς οφείλετε να υποβάλετε τρεις μελέτες, τις οποίες θα χρηματοδοτήσουμε.

Επίσης, βασική προτεραιότητα για εμάς, στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στη γειτονιά αυτήν, είναι η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και ηλεκτρικών λεωφορείων για τις μετακινήσεις των πολιτών. Οχήματα, τα οποία θα διευκολύνουν και την άνοδο προς τον Υμηττό, ο οποίος θεωρώ, ότι, πλέον, θα αποκτήσει μία διαφορετική αξία για τους πολίτες και για τους κατοίκους της Καισαριανής για να αξιοποιηθεί ως ένας χώρος υγείας, άσκησης και αναψυχής, που θα μπει στην καθημερινότητα όλων, αλλά και σαν ένα πόλος που θα έλξει ανθρώπους από παντού και θα φιλοξενήσει και Έλληνες και γιατί όχι κι άλλους τουρίστες, μετατρέποντας την Καισαριανή, πραγματικά, σε προορισμό για αυτούς που έρχονται για να γνωρίσουν την Ελλάδα και την Αθήνα. Κι αυτό, χωρίς καμία αμφιβολία, αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία για την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς επιβαρύνσεις και αλλαγή του τοπίου και του περιβάλλοντος στην Καισαριανή. Είναι μία κατάσταση από την οποία μόνο κέρδος έχουν απ’ όλες τις απόψεις, οι πολίτες του ιστορικού αυτού Δήμου. 

Περιμένουμε, επίσης, τα αιτήματά σας, που αφορούν στη συντήρηση των σχολείων και των υπαρχόντων αθλητικών χώρων, καθώς επίσης και στις ανάγκες που υπάρχουν στη διενέργεια πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου, προκειμένου να αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς και σίγουροι για τα σχολεία στα οποία πηγαίνουν τα παιδιά μας. Τη θεωρώ μία πάρα πολύ κρίσιμη και σημαντική προτεραιότητα. 

Επίσης, πιστεύω ότι θα υπάρξει πεδίο περαιτέρω δράσης σε ό,τι αφορά στο Πρόγραμμα “Smart Cities”, του Αντώνης Τρίτσης, με έξυπνες ψηφιακές εφαρμογές, τις οποίες θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε για την καλύτερη εξυπηρέτησης των πολιτών.

 Το σύνολο αυτών των παρεμβάσεων, θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, για τον Δήμο Καισαριανής. Το πακέτο αυτό θα εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του οποίου είναι απολύτως διασφαλισμένοι οι πόροι. 

Από εδώ και πέρα, η διαχείριση αυτών των χρημάτων ανήκει, αποκλειστικά και μόνον στο Δήμο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα αυτά -το γνωρίζετε πολύ καλά ότι οφείλετε και θα το κάνετε– θα τα διαχειριστείτε με όρους απόλυτης διαφάνεια και σωστής διαχείρισης. Γιατί οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Επιμένω πάρα πολύ σε αυτό, γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι μπροστά στον τομέα της διαφάνειας, πρέπει να αφήσει στο χθες καταστάσεις αδιαφάνειας και πρέπει να αποδεικνύει στους πολίτες ότι διαχειρίζεται τα χρήματά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πιστεύω ότι αυτές τις παρεμβάσεις, εάν τις “τρέξουμε”, μεθοδικά, μαζί σε πολύ μεγάλο μέρος τους, θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέσα σε αυτήν την τετραετία. Θα είναι κάτι σπουδαίο για τους πολίτες, οι οποίοι θα δουν ότι η δημοτική αρχή της Καισαριανής έχει στενότατη συνεργασία με το Κράτος, με την κυβέρνηση. 

Αυτή η κυβέρνηση συνεργάζεται με το σύνολο των Δήμων, σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από το ποιούς υποστήριξε πολιτικά. Για εμάς εκπροσωπούν το σύνολο του ελληνικού λαού, το σύνολο των τοπικών κοινωνιών. Είναι ευκαιρία να καλέσω το σύνολο των παρατάξεων που υπάρχουν και στον Δήμο της Καισαριανής, να συνδράμουν το έργο της δημοτικής αρχής, να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει έστω κι ένας πολίτης αυτού του Δήμου, έστω και μία παράταξη, έστω κι ένας άνθρωπος, ο οποίος να μη θέλει να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα παρουσιάσαμε προηγουμένως. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την πόλη. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα την υλοποιήσουμε. Κι η ιστορική γειτονιά της Καισαριανής θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει, όχι μόνο στην ιστορία, αλλά στο παρόν και στο αύριο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα γίνει ένας τόπος που αξίζει να ζεις και για την ιστορία και για το επίπεδο ζωής του σήμερα και για τις προοπτικές του αύριο. Ένας τόπος έλξης για πάρα πολλούς, για χιλιάδες, πραγματικά, ανθρώπους που θα γνωρίσουν την Καισαριανή του αύριο, όλων των πολιτών. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, κ. Χρήστος Βοσκόπουλος, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιστορική για την πόλη του. Και τόνισε ότι ο υπουργός Εσωτερικών παρέλαβε το αποτέλεσμα της εργασίας που έκανε ο Δήμος σε δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοϊού.

«Εμείς δεν χάσαμε χρόνο, δουλέψαμε πολύ στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο για να ετοιμάσουμε μελέτες, να ετοιμάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας.

Αυτά τα σχέδια, τα παραλαμβάνει ο υπουργός και θα σας μιλήσει ο ίδιος πάνω σε αυτά. Αυτά τα έργα, θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης.

Η Καισαριανή είναι μία πόλη σύμβολο, θα παραμείνει σύμβολο. Δεν αλλάζει αυτό στην ιστορία, αλλά είναι μία πόλη σύγχρονη. Έχει μία καθημερινότητα αντίστοιχη και εκεί, ακριβώς, είναι το σημείο που ερχόμαστε να απαντήσουμε, στην επίλυση δηλαδή των χρόνιων προβλημάτων της καθημερινότητας στην πόλη μας, είτε αυτό απλά αφορά στα απορρίμματα είτε στην κυκλοφορία είτε στους ιστορικούς μας χώρους, τα πάρκα μας και τα συναφή.

Καλωσορίζω, λοιπόν, στην πόλη μας, τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο, είναι μεγάλη μας τιμή. Και θα ήθελα να αναπτύξω και προσωπικά τα σχέδιά μας, για να καταλάβετε πόσο θα αλλάξει η Καισαριανή τα επόμενα χρόνια, με τα μεγάλα έργα που ετοιμάζουμε και θα πραγματοποιήσουμε». Τέλος ο κ. Βοσκόπουλος ευχαρίστησε, εκ μέρους όλων των κατοίκων της πόλης, τον κ. Θεοδωρικάκο για το ενδιαφέρον του για την Καισαριανή.

Στη συνέχεια, ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καισαριανής, καθώς και δημοτικούς συμβούλους της περιοχής, επισκέφθηκε το Σκοπευτήριο, όπου και απόθεσε λίγα λουλούδια στο Μνημείο των εκτελεσθέντων.

Ακολούθησαν δηλώσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο και τον κ. Βοσκόπουλο.

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο κ. Βοσκόπουλος επισήμανε:

«Βρισκόμαστε στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, μετά από την εξαγγελία του υπουργού για τα μεγάλα, πραγματικά μεγάλα και ιστορικά έργα που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη. Είναι μία ιστορική ημέρα για την πόλη μας. Η Καισαριανή γυρίζει σελίδα».

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η εθνική ενότητα και ασφαλώς το ενδιαφέρον για όλες τις γειτονιές της Αθήνας κι ολόκληρης της Ελλάδας. Βρισκόμαστε, σήμερα, στην Καισαριανή. Έχουμε επεξεργαστεί από κοινού με τον Δήμο, ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα έργων, που αναβαθμίζουν αυτήν την ιστορική γειτονιά, ύψους 20 εκατ. ευρώ, την αναδεικνύουν σε υπερ-τοπικό πόλο έλξης, ενδιαφέροντος για Έλληνες, Ευρωπαίους πολίτες, για την ανάδειξη της ιστορικότητας και του πολιτιστικού αποθέματος που έχει αυτή η περιοχή. Έργα πνοής, που θα αναβαθμίσουν το αίσθημα ασφαλείας και τις προοπτικές των κατοίκων της Καισαριανής. Και ειδικά σε αυτόν τον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου, ήρθαμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους εκατοντάδες Έλληνες πατριώτες που εκτελέστηκαν εδώ, στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Είναι ένα αιώνιο μήνυμα αντίστασης, ανεξαρτησίας και ενότητας των Ελλήνων».  

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.