Άλιμος: “Η ζωή είναι ωραία” (Οκτώβριος 2020)




«Οτιδήποτε ικανοποιεί την ψυχή είναι αλήθεια» – Walt Whitman

Ο Δήμος Αλίμου, θέλοντας να μας προσφέρει στιγμές ψυχαγωγίας και ανεμελιάς, παράλληλα με την ασφάλεια και την αισιοδοξία, συνεχίζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” και καλεί το κοινό να ανακαλύψει νέες δυνατότητες και πηγές ομορφιάς, εμψύχωσης και εσωτερικής αρμονίας.
Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ανακαλύψουν νέους και εναλλακτικούς τρόπους επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση και τον Άνθρωπο. Στόχος είναι η υπενθύμιση όσων θεωρούσαμε αυτονόητα και η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολουθήσεις θεατρικών παραστάσεων και μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια οργανώνονται από τον Δήμο και προσφέρονται στο κοινό σε μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους, φυσικά, πάντοτε, ενώ τηρούνται τα εκάστοτε μέτρα προστασίας.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος “Η ζωή είναι ωραία”, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 19:00.
Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με σειρά προτεραιότητας. Η μεταφορά λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.            



                                                                          ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Δράση στο Σπίτι  
Φτιάξτε τη δική σας πράσινη γωνιά!

Κηπουρική! Μάλιστα, ακόμα και τώρα που αρχίζουν τα κρύα. Κηπουρική, αφού είναι μια ιδιαίτερα ευεργετική ασχολία. Φτάνει μόνο να αναφέρουμε πως πρόκειται για μια καθημερινή ασχολία που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε βγάζει έξω στον καθαρό αέρα, ακόμα κι αυτήν την περίοδο που οι μετακινήσεις μας πρέπει να είναι πιο προσεκτικές. Επομένως, αν έχετε φυτά στο μπαλκόνι ή ακόμα καλύτερα κήπο, μεταμορφώστε τα στην πιο όμορφη πράσινη γωνιά. Προμηθευτείτε από ένα φυτώριο λουλούδια και δεντράκια και γίνετε εσείς οι κηπουροί. Φυτέψτε τα σε χρωματιστές γλάστρες και διακοσμήστε με αυτές τον χώρο σας χαρίζοντάς του ζωή.

Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες και tips από τη δική σας πράσινη γωνιά μέσω του προφίλ μας στο Instagram: e_zoi_einai_oraia. Αν δεν έχετε πρόσβαση εσείς, τότε ζητήστε τη βοήθεια των μικρότερων φίλων ή μελών της οικογένειας.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 21:00
Θεατρική Παράσταση
«Το Τρίτο Στεφάνι»
Θέατρο Παλλάς
«Το Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, θα ζωντανέψει στο θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους εμβληματικούς ρόλους της Εκάβης και της Νίνας. Μια ολοκαίνουργια διασκευή που αναδεικνύει τις αφηγηματικές αρετές και την ποίηση του μυθιστορήματος, σεβόμενη την πρόθεση του συγγραφέα για μια ιστορία που, όπως και η ζωή, ανοίγει και κλείνει σαν κύκλος. Ένα έργο-σημείο αναφοράς για τη νεότερη ελληνική πεζογραφία, το οποίο αφηγείται την Ιστορία της χώρας μας μέσα από τη ζωή δύο γυναικών με φόντο τον Μεσοπόλεμο και την Κατοχή.

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Κίτσου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ – ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή 
Eισιτηρίου: 12€

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου
Δράση στο Σπίτι 
Αναζήτηση, έμπνευση και… διακόσμηση

Με βεβαιότητα και απόλυτη συμφωνία όλων μπορούμε να πούμε πως το διάστημα που περάσαμε στα σπίτια μας την περασμένη Άνοιξη ήταν πρωτόγνωρο. Εντούτοις, αν το καλοσκεφτούμε, ο ελεύθερος χρόνος που μας δίνεται είναι η μεγαλύτερη ελευθερία, αρκεί να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικά. Για αυτό κι εμείς μπορούμε να προετοιμαστούμε από τώρα για όποια συνθήκη εφοδιάζοντάς μας με όρεξη και φρεσκάδα, δυο πράγματα που εύκολα μπορούν να τα φέρουν δυο – τρεις μικρές αλλαγές στον χώρο μας. Σας προτείνουμε περιοδικά και διαδικτυακές πηγές, όπως το Pinterest και το Εtsy για μεγαλύτερη έμπνευση και περισσότερες ιδέες. Ένα νέο χρώμα στον τοίχο μπορεί να αλλάξει την αύρα όλου του σπιτιού και την ψυχολογία όλων μας!

Θα χαρούμε πολύ να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες και τις ιδέες σας μέσω του προφίλ μας στο Instagram: e_zoi_einai_oraia. Αν δεν έχετε πρόσβαση εσείς, τότε ζητήστε τη βοήθεια των μικρότερων φίλων ή μελών της οικογένειας.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου
Δράση στο Σπίτι 
Ταξίδι στο χρόνο μέσα από τους φωτογραφικούς θησαυρούς

Μπορεί οι ανέμελες μέρες, όπου μπαίναμε στο αυτοκίνητο και φεύγαμε δίχως κανέναν ενδοιασμό, να μην έχουν επιστρέψει ακόμη, ωστόσο, ανοίγοντας το κουτί με τις άπειρες ξεχασμένες φωτογραφίες όλης της οικογένειας, είναι αρκετό για να ταξιδέψουμε στους πιο αγαπημένους μας προορισμούς, ανακαλώντας τις πιο όμορφες και αγαπημένες στιγμές.
Φέρτε στην επιφάνεια, λοιπόν, το κουτί της χαμένης νιότης, καλέστε τους αγαπημένους σας και αφήστε τον νου να θυμηθεί και να μοιραστεί τις πιο ωραίες σας ιστορίες. Υποσχόμαστε πολύ γέλιο, ίσως και λίγα δάκρυα συγκίνησης…

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 21:00
Θεατρική Παράσταση
«MasterClass» με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας
Θέατρο Δημήτρης Χορν

Στη σκηνή του «Μικρού Χορν» ζωντανεύει και πάλι ο μύθος της συγκλονιστικής ελληνίδας που υπήρξε η μεγαλύτερη Φωνή του εικοστού αιώνα και που την έλεγαν Μαρία. Με μια άλλη Μαρία στον κεντρικό ρόλο, την επιβλητική κι αισθαντική Μαρία Ναυπλιώτου, που ενσαρκώνει, και η ίδια στην ακμή και την ωριμότητά της, τη μεγάλη ντίβα, μέσα στο σύγχρονο υποκριτικό πνεύμα, σ’ ένα διάλογο γενεών με το αρχέτυπο της μεγάλης καλλιτέχνιδας. Η νέα μετάφραση του έργου είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, που θέλησε να μείνει πιστός τόσο στο ύφος όσο και στο γράμμα του πρωτότυπου κειμένου, διασώζοντας το νεύρο, την ενέργεια, το καυστικό χιούμορ και το πάθος του.

Πρωταγωνιστεί: Μαρία Ναυπλιώτου

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ – ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Τιμή 
Eισιτηρίου: 16€

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 20 Οκτωβρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.