Θα “έσπρωχναν” στην αγορά 500.000 χάπια ecstasy αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ!




Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (25-9-2020) στο νομό Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία (3) μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν ημεδαπό και δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ταυτοποιήθηκε επίσης η εμπλοκή στο κύκλωμα ενός ακόμη ημεδαπού.

Αναλυτικότερα, έπειτα από εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες σχετικά με τη δράση κυκλώματος που διακινεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, οι αστυνομικοί σχεδίασαν και υλοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον έναν ημεδαπό, ο οποίος στάθμευσε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε και μετέφερε ναρκωτικές ουσίες, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.



Συγκεκριμένα, σε ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον εσωτερικό χώρο του οχήματος, εντόπισαν δεκαοκτώ (18) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 180.000 ναρκωτικά δισκία ecstasy .

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και συνεχίζοντας τις ενδελεχείς έρευνες κατάφεραν να συλλάβουν με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ακόμη μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα τους δύο αλλοδαπούς, που εντοπίστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν πενήντα επτά (57) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 320.000 ναρκωτικά δισκία ecstasy .

Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών και τις έρευνες σε οικίες τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν περίστροφο κρότου, 5.200 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκαν επίσης ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση υπολογίζονται έως -10.000.000- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.