“Προχωρημένες” δράσεις του δήμου Αλίμου για τη νεολαία και το περιβάλλον




Με μια ιδιαίτερη δράση στις παραλίες, ο Δήμος Αλίμου και το Κάθε Κουτί Μετράει αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι και έδωσαν την υπόσχεση για ακόμη περισσότερες ενέργειες για το περιβάλλον.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ειδικά εξοπλισμένοι backpackers του προγράμματος ανακύκλωσης Κάθε Κουτί Μετράει βρέθηκαν στις παραλίες Ακτή του Ηλίου και Δημοτική Παραλία Αλίμου σε μια δράση κινητής ανακύκλωσης, αλλά και ταυτόχρονα ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας για το περιβάλλον και τον πλανήτη.

Έτσι, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις πολλαπλές ιδιότητες των κουτιών αλουμινίου, όπως το ότι κάθε κουτί μπορεί να ανακυκλωθεί αμέτρητες φορές χωρίς καμία ποιοτική απώλεια, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νέου κουτιού που κατασκευάζεται.

Επιπλέον, κάθε κουτί που ανακυκλώνεται μπορεί να επιστρέψει στην αγορά προς πώληση εντός 60 ημερών, ενώ με μια τόσο απλή κίνηση συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, αλλά και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.



“Ο Δήμος Αλίμου έχει ήδη δώσει ένα δυναμικό παρόν σε ό,τι αφορά στην ανακύκλωση με ποικίλες πρωτοβουλίες, ενώ η δράση με τους backpackers στην παραλία που διεξήχθει είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι η ανακύκλωση είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για όλους μας”, ανέφερε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

“Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει, όμως αυτή η δράση είναι η αρχή για τη συνεργασία μας με τον Δήμο Αλίμου, με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες ως προς την ανακύκλωση βιώσιμων υλικών συσκευασίας όπως τα κουτιά αλουμινίου που ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές.

Αλλάζοντας συνήθειες, όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε τις παραλίες και τις ακτές μας καθαρές για να τις απολαμβάνουμε για πάντα”, συμπλήρωσε η Ειρήνη Τοπουζίδου, υπεύθυνη του Κάθε Κουτί Μετράει για την Ελλάδα.

Το Κάθε Κουτί Μετράει είναι μέλος του Ευρωπαϊκού προγράμματος Every Can Counts με παρουσία σε 19 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στόχος του είναι να ενθαρρύνει την ανακύκλωση των κουτιών μπύρας/αναψυκτικών που χρησιμοποιούνται εκτός σπιτιού.

Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου, ειδικότερα από τις νεαρές ηλικίες, δίνει το έναυσμα για τον Δήμο Αλίμου να οργανώσει περισσότερες δράσεις για το περιβάλλον σε συνεργασία με το Κάθε Κουτί Μετράει, αφήνοντας παράλληλα σε όλους μια γλυκιά, και περιβαλλοντικά χρήσιμη, ανάμνηση από το φετινό καλοκαίρι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.