Ο Τάκης Θεοδωρικάκος με την ηρωίδα της Αναβύσσου, Κατερίνα Ιωαννίδου (VIDEO)




Σε άμεση οικονομική στήριξη των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά, συνολικά με 500.000 ευρώ, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνάντησε και συνεχάρη για το θάρρος και την αυτοθυσία της την υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία κατά τη χθεσινή πυρκαγιά, έδωσε μάχη με τις φλόγες στην προσπάθεια να σωθούν ζωές και περιουσίες.

Στα καπνισμένα χέρια και ρούχα της Κατερίνας αλλά στην καθαρή της ματιά και τη μεγάλη της ψυχή αντανακλάται ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση των ανθρώπων που έδωσαν μάχη στις φλόγες της Αττικής. Στη σημερινή μου επίσκεψη και σύσκεψη στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρίου που επλήγησαν είχα τη χαρά και την περηφάνεια να σταθώ δίπλα στην Κατερίνα Ιωαννίδου και να την ευχαριστήσω για την προσφορά της και τον αγώνας της. Στο πρόσωπο της καταθέτω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών από τις φυσικές καταστροφές και τις συνέπειες της ανευθυνότητας και της αμέλειας!

Στη σύσκεψη με τους Δημάρχους Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου και Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι κάθε ένας από τους δύο Δήμους θα λάβει από 250.000 ως έκτακτη επιχορήγηση για αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικές υποδομές και οδοποιία και ως αποζημιώσεις προς τις οικογένειες που κάηκαν οι οικίες τους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τα χρήματα θα χορηγηθούν, άμεσα, από το Υπουργείο Εσωτερικών από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους Δήμους.



Ρίγη συγκίνησης και δέους προκάλεσαν οι φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη για το Γαλλικό Πρακτορείο, στις οποίες απεικονίζεται η Κατερίνα Ιωαννίδου να δίνει μάχη με τις φλόγες στην πυρκαγιά της Αναβύσσου.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου μίλησε στο Live news για τις στιγμές που βίωσε υπό την απειλή της φωτιάς αλλά και τον αγώνα της να σώσει τα σπίτια των συνανθρώπων της και την ίδια την φύση

«Από οκτώ ετών είμαι στο κομμάτι του εθελοντισμού, χάρη στις αρχές που έχω πάρει από την οικογένειά μου. Τώρα έχω την τιμή να εργάζομαι εποχική στην πολιτική προστασία δήμου Σαρωνικού, είμαι περήφανη, είμαι πολύ τυχερή», δήλωσε η κα. Ιωαννίδου.

Στην ερώτηση για το πώς έζησε τις στιγμές τρόμου η ίδια απάντησε ότι δεν φοβήθηκε: «Ανατριχιάζω ήδη… μόλις είχαμε απεγκλωβιστεί από μία εστία πυρκαγιάς που μας είχε περικυκλώσει. Βλέποντας τις φλόγες να έρχονται κατά πάνω μας, νιώθαμε σαν να αποχαιρετάμε τον κόσμο. Δεν σταματήσαμε όμως, χάρη στη σωστή καθοδήγηση του κ. Αντώνη Γκίνη και του κ. Γαλάνη του αντιδημάρχου, καταφέραμε και βγήκαμε ζωντανοί. Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπεις σπίτια, τη φύση μας, να καίγονται ήταν πολύ λυπηρό».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.