Ο νέος κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου




Μέσα από μια συλλογική διαδικασία και διαβούλευση έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Μοσχάτου –Ταύρου. Ένα χρήσιμο εργαλείο που αποσκοπεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της καθημερινότητας υπηρετώντας αρχές και στόχους που αφορούν την τήρηση της καθαριότητας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων και μνημείων, τη βελτίωση της λειτουργικότητας των εμπορικών περιοχών και την ποσοτική αύξηση και εφαρμογή της ανακύκλωσης. Ο νέος κανονισμός αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα σύντομα θα διανεμηθεί στους κατοίκους της πόλης. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου στο μήνυμά του αναφέρει: 

Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί Συμπολίτες,

Κύρια προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής αποτελεί η καθαριότητα της πόλης μας και η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος όμορφου και υγιούς για τους δημότες, κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι καταρχάς, απαραίτητη μία καλά οργανωμένη και πλήρως εξοπλισμένη Υπηρεσία Καθαριότητας. Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, σε ένα πλαίσιο αρχών και κανόνων που θα καλύπτει όλο το φάσμα των σχέσεων Δήμου και πολιτών με όρους ξεκάθαρους σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.



Ο παρών κανονισμός αποβλέπει στην υποστήριξη του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου μας με σκοπό τον οικολογικό και κοινωνικό μετασχηματισμό παραγωγικού μοντέλου στην κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας. Αποσκοπεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της καθημερινότητας και υπηρετεί αρχές και στόχους που αφορούν την τήρηση της καθαριότητας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ανάδειξη των κοινοχρήστων χώρων, των μνημείων του, τη βελτίωση της λειτουργικότητας των εμπορικών περιοχών, την ποσοτική αύξηση και εφαρμογή της ανακύκλωσης, τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Στόχος μας είναι ο συγκεκριμένος κανονισμός να αποτελέσει απαρχή μιας πιο στενής συνεργασίας μεταξύ Δήμου και πολιτών, ώστε να ανταποκριθούμε στο αίτημα που θέλει την περιβαλλοντική παιδεία ως μοχλό ανάπτυξης και προόδου της τοπικής κοινωνίας μας.

Διαβάστε τον νέο κανονισμό στο link https://dimosmoschatou-tavrou.gr/epikairothta/kanonismos-kathariotitas-kai-diacheir/

Επικοινωνήστε με τον Δήμο, εάν έχετε απορίες ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες: Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας & Ανακύκλωσης Τηλ. 210 4821086 & 210 3467828, E-mail: [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.