Ο Άλιμος και η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνούν για τον θάνατο του Δημήτρη Καρανικόλα




Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στην δημοσιογραφική οικογένεια και στην πόλη του Αλίμου, ο θάνατος του Αλιμιώτη δημοσιογράφου, Δημήτρη Κρανικόλα. Ο Δημήτρης Καρανικόλας, μέλος της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος εργαζόταν στην ΕΡΤ, ήταν γιος του συγγραφέα Γιώργου Καρανικόλα και είχε εκλεγεί στο παρελθόν δημοτικός σύμβουλος Αλίμου.

Γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961 και ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Κοντορούση με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, την Ελένη και τον Γιώργο. Οι γονείς του, Γιώργος Καρανικόλας και Ελένη Στεφανίδου είχαν πολυετή συμμετοχή και προσφορά στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά και αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών. Υπήρξαν οι εμπνευστές και ουσιαστικοί ιδρυτές της Θουκυδιδείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλίμου, στην οποία δώρισαν μεγάλο μέρος της προσωπικής τους βιβλιοθήκης.

Από το 1981, ασκούσε το λειτούργημα του δημοσιογράφου, ενώ από το 1995 μέχρι σήμερα εργάζόταν στην ΕΡΤ. Είχε εργαστεί στις εφημερίδες: «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Αυριανή», «Εξόρμηση», «Η Βραδυνή», «Ημερησία». Επίσης στα περιοδικά: «Εικόνες», «Σύγχρονη γυναίκα», «Τέχνη και πολιτισμός», «Το παιδί μου κι εγώ». Στα ερτζιανά: Δίαυλος 10, Ράδιο Κύκλος, John Greek, Captain Jack και στους Κρατικούς ραδιοφωνικούς Σταθμούς των Ιωαννίνων και της Λάρισας.

Παράλληλα είχε ενταχεθεί στη διδακτική κοινότητα, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπου δίδαξε ως καθηγητής δημοσιογραφίας.



Τιμήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, για τον τρόπο γραφής και προσέγγισης των κοινωνικών θεμάτων.
Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Αλίμου (1994, 1998, 2002 και 2006).

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Δημήτρης όλων μας, ο Δημήτρης της ΕΡΤ, έδινε όλο το προηγούμενο διάστημα με αξιοπρέπεια τη μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Δημήτρης Καρανικόλας γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961. Ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Κοντορούση και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, την Ελένη και τον Γιώργο.

Ο Δημήτρης Καρανικόλας είχε αρχίσει να δείχνει την κλήση του στη δημοσιογραφία ήδη από το 1981, όπου και ασκούσε το λειτούργημα του δημοσιογράφου, ενώ από το 1995 μέχρι σήμερα εργαζόταν στην ΕΡΤ.

Στην εικοσιπενταετή, και πλέον, παρουσία του στη δημοσιογραφία είχε καλύψει γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδος, που αφορούσαν στην πολιτική, στην Παιδεία, στην Εκκλησία, στον χώρο της υγείας και στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ενώ του είχαν ανατεθεί δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είχε επίσης εργαστεί στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΕΞΟΡΜΗΣΗ, Η ΒΡΑΔΥΝΗ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Σημαντική η παρουσία του και στον περιοδικό Τύπο με πολλές συνεργασίες στα περιοδικά ΕΙΚΟΝΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ αλλά και στα ερτζιανά.

Κορυφαία, έως τώρα, στιγμή της δημοσιογραφικής του πορείας ήταν η κάλυψη της νοσηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου, στο «Ωνάσειο». Τη μοναδική, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, δημοσιογραφική εμπειρία, την οποία κατέγραψε στις σελίδες του βιβλίου του «Το ημερολόγιο ενός δημοσιογράφου – 3000 ώρες αγωνίας» -(εκδόσεις ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ).

H ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Μεγάλη θλίψη στην ελληνική δημοσιογραφία από την απώλεια του καλού φίλου και εκλεκτού δημοσιογράφου Δημήτρη Καρανικόλα, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της Ένωσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.