“Μας απείλησε ο δήμαρχος για τις καταλήψεις” καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης




Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού-Αργυρούπολης

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης,  στηρίζει τον αγώνα των μαθητών όλων των σχολείων της πόλης, για άμεσα μέτρα που θα εξασφαλίσουν υγειονομικά ασφαλή την λειτουργία των σχολείων.

Με συνεχείς παρεμβάσεις προς την Δημοτική Αρχή, από την έναρξη εξαπλωσης της πανδημίας του COVID- 19,  ζητούσαμε να ληφθούν άμεσα μέτρα. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 13 Μάη 2020, καλέσαμε την δημοτική αρχή να εκμεταλευτεί τον χρόνο που απομένει μέχρι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη.

Έγκαιρα είχαμε ζητήσει να επιλυθούν τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων, να εξευρεθούν νέοι χώροι, να δημιουργηθούν σχολικές αίθουσες, για την προσωρινή μεταφορά των σχολείων, να πραγματοποιηθούν προσλήψεις των απαραίτητων εκπαιδευτικών και καθαριστριών.  ‘Ηρθε βέβαια η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τον τουρισμό, εξυπηρετώντας το τουριστικό κεφάλαιο, υπακούοντας στους μεγάλους ξενοδόχους, τους εφοπλιστές και στις αεροπορικές εταιρείες, αγνοώντας την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας.



Τότε έπρεπε η δημοτική αρχή να αξιοποιήσει τον χρόνο, τότε έπρεπε να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής, τα απαραίτητα κονδύλια και τη πρόσληψη εργαζομένων, ώστε να εξευρεθούν, να ενοικιαστούν οι κατάλληλοι χώροι.

Τοτε έπρεπε η δημοτική αρχή να ενεργοποιήσει το λαό της πόλης, που τους βλέπει μόνο ως ψηφοφόρους και κομπάζει για το υψηλό ποσοστό που πήρε στις εκλογές.

Τοτε έπρεπε η δημοτική αρχή να κινητοποιήσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε μεγάλες συγκεντρώσεις ώστε να διεκδικήσει την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

 Οι αγώνες των μαθητών δεν είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα, ένα περιοδικό φαινόμενο χωρίς αιτία. Όσοι μιλούν για τις μαθητικές κινητοποιήσεις χωρίς να ξέρουν, καλά θα κάνουν να ακούν περισσότερο τα αιτήματα και τα συνθήματα των μαθητών:

  • 15 μαθητές ανα τάξη, να εξευρεθούν χώροι άμεσα. Εξασφάλιση από το Υπουργείο και τον Δήμο.
  • Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.
  •  Εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πρόσληψη καθαριστριών, τουλάχιστον δυο ανα σχολείο, για τον καθαρισμό και την απολύμανση των αιθουσών.
  • Καμία κάμερα στην τάξη.
  • Μαζικά δωρεάν τέστ για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  •  Κατάργηση τράπεζας θεμάτων.

Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος, σε αυτά τα αιτήματα των μαθητών κωφεύουν.  Στο δημοτικό συμβούλιο μίλησε για υποκίνηση των αγώνων, κίνημα κατά της μάσκας. Χαρακτήρισε και απείλησε μάλιστα την Λαϊκή Συσπείρωση και την ΚΝΕ ως υποκινητές, γιατί παρευρίσκονται εξω από τα σχολεία.

Αντί να απειλεί εμάς ο Δήμαρχος, να αναλάβει τις ευθύνες του, που άφησε ανεκμετάλλευτο τον χρόνο, δεν έκανε τίποτα, εκτός της πολυδιαφημισμένης μάσκας και το αντισηπτικό,  να αφήσει τα σόου στο δημοτικό συμβούλιο και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, που ενω υλοποιεί και προπαγανδίζει την κυβερνητική πολιτική, επιχειρεί να μας πείσει ότι όλα είναι ¨καλώς καμωμένα¨. Έχει ευθύνες που προβάλλει την ατομική ευθύνη και συντάσσεται με την κυβέρνηση, στην κατεύθυνση που είναι διαμετρικά αντίθετη με τις πραγματικές ανάγκες του λαού, υπηρετώντας όλες τις επιθυμίες του κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης  καλεί τον λαό της πόλης να απαιτήσει άμεσα μέτρα για την προστασία των παιδιών του, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.  Τα προβλήματα δεν επιλύονται με μπαλώματα και καλή προσπάθεια, με εθελοντισμό, ούτε πρέπει να φορτωθούν στους γονείς και στους συλλόγους.

Η ελπίδα βρίσκεται στις φωνές που ακούγονται δυνατά και κάτω από τις μάσκες!

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο ““Μας απείλησε ο δήμαρχος για τις καταλήψεις” καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης

  • 28/09/2020 at 12:02 πμ
    Permalink

    Σωστά έπρεπε να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, περισσότεροι εκπαιδευτικοι, περισσότερες καθαριστριες, περισσότερα λεωφορεία αλλά και ο τουρισμός έπρεπε να έρθει για να δουλέψει κόσμος. Δεν είναι σωστό να λέμε ότι άνοιξε ο τουρισμός σαν να είναι κακό. Υπάρχουν άνθρωποι που αυτή την στιγμή δεν δουλεύουν. Άρα θα έπρεπε όλος ο κόσμος να προσέχει και να ακούει τους ειδικούς. Εκτός αν έχουν τόσα χρήματα και μπορούν να επιβιώνουν.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.